USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Від сьогодні військовим посилено відповідальність за невиконання наказів і дезертирство

26 Січня 2023 13:52
Закон про посилення кримінальної відповідальності військовослужбовців набув чинності у четвер, 26 січня.

Про це свідчить текст опублікованого закону, передають Українські Новини.

24 січня документ був підписаний Президентом Володимиром Зеленським, на наступний день опублікований у офіційному виданні «Голос України».

Закон посилює кримінальну відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів керівництва та забороняє судам пом’якшувати покарання чи давати умовні строки для військових, засуджених за окремі види злочинів: непокора, невиконання наказу, погрози чи насильство щодо начальника, самовільне залишення військової частини, дезертирство, самовільне залишення поля бою.

Також збільшено строки та штрафи за порушення, запроваджується огляд військовою службою правопорядку резервістів та військовозобов’язаних на факт сп’яніння.

Як повідомляли, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтримує посилення відповідальності за дезертирство або відмову діяти зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ганьба Показати IP 26 Січня 2023 14:39
Ганьба за такий закон. Чому немає посилення відповідальності командирів за невиконання своїх обов'язків і некваліфікованих наказів які призвели до втрат особового складу чи техніки. Керівництво крадії та "кар'єристи" тепер зможуть легко затикати роти незгідним підлеглим.
Фіма до Ганьба Показати IP 26 Січня 2023 15:46
Цікаво,а де закон про хабарництво в воєний час?????
Анонім Показати IP 26 Січня 2023 19:09
А де закон про корупцію??? Захищати країну мають громадяни відповідно до статків які вони награби.. ой, нажили і мають в даній країні...
Євгєн Показати IP 27 Січня 2023 09:43
Крім відповідальності від особового складу підрозділів нічого не вимагають. А де відповідальність за розкрадання,корупцію та де доблесні слуги народу біля окопів, а не тайланлдовський спецназ-резервіст?
Олександр Показати IP 27 Січня 2023 15:01
Я жалію про прийняте мною рішення іти в ЗСУ. Не хочу захищати нашу владу. Ці скоти вирішили залишити нас без наших самих простих прав, ненавижу.
Сергій Показати IP 27 Січня 2023 18:49
Олександр Ви остання надія...
Олександр Показати IP 28 Січня 2023 00:04
Міліонами крадуть в керівництві.... І нікого не бояться... Нагло пиздять..... Ніхто там зверху не хоче це все блядство трахнуть? Ау! Чи всі в долі.....? Заїбало, сука.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus