USD 41.30 41.48
  • USD 41.30 41.48
  • EUR 41.20 41.48
  • PLN 10.50 10.65

Відповідач – на лікарняному: суд щодо Успенського собору в Володимирі перенесли

Сьогодні 12:33
Підготовче засідання у справі позову Волинської ОВА до релігійної громади УПЦ МП, яка нині займає приміщення Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви, відклали. До Господарського суду Волинської області представник відповідача, а саме – релігійної громади, не зʼявився.

Підготовче засідання у справі мало відбутися 3 вересня у Господарському суді Волинської області.

На засідання зʼявилися представники позивача: начальник юридичного управління Волинської ОВА Віталій Потапенко та юрисконсульт відділу представництва інтересів у судах та договірної роботи юридичного управління апарату ОВА Олена Андрущак.

Також був присутній керівник історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк як третя особа.

Як інформував суддя Ігор Гарбар, представник відповідача клопотав про відкладення розгляду справи, оскільки перебуває на лікарняному.
«Надійшла заява від відповідача. Він перебуває на лікарняному. Хоче брати безпосередню участь у судовому засіданні, тому просить відкласти розгляд справи», – оголосив суддя Ігор Гарбар.

У звʼязку з цим суд відклав засідання на 17 вересня.
Нагадаємо, Волинська ОВА подала позов до релігійної громади УПЦ МП, яка нині займає приміщення Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви.

Суть позову полягає в поверненні до державної власності комплексу культових споруд національного значення, розташованих у Володимирі. До нього належать Свято-Успенський собор, будинок з дзвіницею та мури з брамами, які мають статус пам'яток архітектури.

Після закінчення терміну договору оренди релігійна громада УПЦ МП не має законних підстав для подальшого користування цими об'єктами, які належать державі.

Читати ще: Рада підтримала законопроєкт про заборону УПЦ МП

Як ми писали, з 1 липня священники місцевої єпархії УПЦ МП мали покинути святиню через закінчення договору оренди. Проте настоятель Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП категорично відмовився підписувати акт комісії про передачу майна пам’ятки державі. Він також намагався оскаржити в суді рішення адміністрації про розірвання договору оренди у воєнний час. Господарський суд заяву єпархії повернув без розгляду на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus