USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Відомий волинський бізнесмен, виїхавши в Іспанію на відпочинок, вчить українців патріотизму, – ЗМІ

27 Липня 2023 13:01
Намагання журналістів з’ясувати, як і чому волинський підприємець Сергій Мостенець виїхав із країни, обернулося звинуваченнями. Чоловік пише, що «патріотизм – не аватарка в сторіз, а те, де ти і твоя родина в час, важкий для Батьківщини». Але пише, як зʼясували журналісти, перебуваючи в Іспанії.

Із власних джерел журналістам ТРК «Аверс» стало відомо, що чоловік нещодавно поїхав за кордон. Джерела повідомили, що в родичів підприємця є нерухомість в Іспанії.

Після початку широкомасштабної війни українське суспільство стало досить різко реагувати на чиновників і публічних людей, які в час війни дозволяють собі розкішний відпочинок за кордоном чи гучні святкування.

Про подібні історії висловився в соцмережах і відомий на Волині підприємець, засновник «West Auto Hub» Сергій Мостенець: «Звертаюся до друзів та знайомих: поясніть своїм дітям і дружинам, що в Україні – війна. Якщо вони зараз у безпеці за кордоном, не дратуйте українців, які прийняли рішення залишитися в Україні, своїми новими квартирами, машинами та манікюром на фоні голої задниці на пляжі. У нас щодня гинуть дорослі та діти і сторіз із новим платтям і манікюром – повня х-ня. Патріотизм – не аватарка в сторіз, а те, де ти і твоя родина в час, важкий для твоєї Батьківщини».

Проте, як стало відомо, нещодавно Сергій Мостенець покинув країну. Журналісти вирішили запитати в нього, яким чином йому вдалося виїхати і, звичайно, що він робить за кордоном.

«Я за період від початку війни був за кордоном понад 20 разів у силу виконання своїх повноважень як керівник благодійної організації, яка доставила в Україну 200 автомобілів для Збройних сил і майже 200 тонн гуманітарних вантажів. Я покидав країну в межах правил, визначених законодавством. Це не була система «Шлях», це не були довідки. Є випадки, коли людям дозволений виїзд за кордон. Цим я і скористався. Я мав реальну можливість через «Шлях» їздити за кордон, але я їздив зовсім на інших підставах», – сказав під час телефонної розмови Сергій Мостенець журналістам. На запитання про те, чи виїхав він за кордон на відпочинок, бізнесмен відповів, що журналістів це не повинно цікавити.

Також він підтвердив, що його родина має нерухомість в Іспанії.

«У мене і в Україні є нерухомість. І за минулий рік я сплатив понад 40 мільйонів гривень податків в український бюджет… Зараз я перебуваю за кордоном на законних підставах і купую три великих автобуси для евакуації поранених бійців, які через два тижні заїдуть в Україну», – додав бізнесмен.
Сергій Мостенець наголосив: «Мені дуже соромно, що в нашій країні – така журналістика, яка починає за завданням міської влади, за її реальну критику писати якісь описи, щось досліджувати. Абсолютно вся моя нерухомість задекларована в Україні. Всі мої активи за кордоном задекларовані в Україні. Я виїхав з України на постійне місце проживання ще 10 років тому, але живу в Україні. І мав повне право поїхати в перший день війни і не повернутися».

Напередодні підприємець опублікував у соцмережі допис, в якому висловив переконання, що Луцька міська рада образилася на його закордонні роздуми про бюджет і вирішила за допомогою журналістів влаштувати на нього полювання. В дописі він коментує рішення рад спрямовувати бюджетні кошти на ЗСУ. Мостенець зазначає, що заслуги в цьому депутатів чи голів громад немає.

«Усім поціновувачам місцевих рад пояснюю: бюджет формують суб’єкти господарювання та офіційно працевлаштовані жителі громади, які й так волонтерять. Москалів луплять на фронті наші ЗСУ. Дякувати за це місцевими депутатам і головам територіальних громад – все одно, що дякувати банкомату за видані кошти з вашої картки», – написав Сергій Мостенець.

До слова, у дописі підприємець не конкретизує, про яку раду йдеться.

«Я в міський бюджет за всі роки існування своїх компаній заплатив понад 100 мільйонів гривень. Я маю право щось сказати в Луцьку чи ні? То чому збентежило нашого мера те, що я розказав про те, що міська рада не повинна хвалитися тим, що зекономлені кошти перерозподілила на військових, а не покрасила траву в парку п’ять разів?.. Ви вирішили зробити з мене луцький батальйон «Монако» чи що?» – обурився підприємець під час телефонної розмови з журналістами.

До слова, в багатьох фірмах, засновником яких є Сергій Мостенець, бенефіціари вказують іноземну реєстрацію, зокрема словацьку. Його дружина, яка є засновником і бенефіціаром фірми «Інвест Партнерс», теж вказує словацьку реєстрацію. Чому так?

Відзначимо, що прізвище підприємця фігурує у статтях, в яких ідеться про кримінальні речі, зокрема про автомафію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна прокуратура Показати IP 27 Липня 2023 13:31
І що не так сказав Мостенець?
ЗМІ Показати IP 27 Липня 2023 14:07
Вперше чую про цього відомого бізнесмена.
Andrij Показати IP 27 Липня 2023 14:48
На морях в iспанii бовтаэться а нас за дурнiв маэ i тiшиться постами про патрiотизм…. Благодiйник йопта… на фронт такого брехуна!!!!
ABC Показати IP 27 Липня 2023 23:00
"Я виїхав з України на постійне місце проживання ще 10 років тому, але живу в Україні." Як таке можливо? Ти або живеш в Україні, або виїхав на ПМЖ. І якщо ти не відмовився від громадянства України, то і виїжджати не можеш, як і всі чоловіки 18-60.
андрій Показати IP 27 Липня 2023 23:00
сплатив податків 100 мільйонів? узаконив зароблені кошти, виконав обовязок по закону. права голосу не маєш. отак і олігархи собі накручували бігудів - заплатили мільярди податків і керували краіною. муд
Мирон до андрій Показати IP 28 Липня 2023 10:25
Все вірно, спалата податків - це не благодійність/благородство, а обовязок, незалежно від національної приналежності.
Бульба Показати IP 28 Липня 2023 12:10
Прояв українського реалізму у всій красі)))от скажіть мені, коли вже Ви перестанете мислити як маскалі-комуністи??? Сильні вільні нації хочуть щоб було більше працьовитих і заможних громадян, а рабсько-комуністичні хочуть щоб всі були бідні!!! А хто буде будувати реально сильний бізнес???і спачувати податки!!! За які будуть садочки і лікарні??? Хто???ледарі і різдісники?? Ми вже це проходили!!!
Володимир Показати IP 29 Липня 2023 11:26
За всі роки бізнесу сплатив понад 100 млн. грн податків. За останній - 40. Справи різко пішли вгору)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus