USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Відомий український історик помер від коронавірусу

21 Грудня 2020 09:42
Пішов з життя 53-річний професор Українського католицького університету, автор сотень наукових праць, історик Ігор Скочиляс.

Про йдеться у повідомленні Українського католицького університету.

Науковець перебував у госпіталі, куди потрапив після зараження коронавірусом. Довгий час перебував у реанімації у важкому стані.

Ігор Скочиляс був завідувачем кафедри історії УКУ, фахівцем українсько-польської тематики, ініціатором дослідження складних тем щодо українсько-польського протистояння у роки Другої світової війни, зокрема Волинської трагедії.

В університеті зазначили, що «це непоправна втрата для всіх, хто знав Ігоря – хто працював разом з ним в історичному архіві, хто був слухачем його лекцій і семінарів, хто допомагав у дослідницьких проектах, хто стояв поруч з ним на барикадах Революції гідності і відстоював принципи гідного життя, хто молився разом з ним у храмах і на майданах».

Він вивчав сучасну релігійну культуру та східне християнство в Україні, унійну ідею і інституційні історії Київської митрополії. Професор був одним із ініціаторів відновлення українських цвинтарів у Польщі.

Фільм про Ігоря Скочиляса, знятий з нагоди вручення йому нагороди Ad Fontes:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Митрополит Михаїл Показати IP 21 Грудня 2020 10:41
Новопреставлений слуга Божий Ігор був глибоко віруючою людиною. Сьогодні Господь пригортає його у Своїх обіймах. А ми віримо, що після своїх терпінь і скорбот, спричинених раптовою недугою, він увійшов у мир і радість Того, який приготував для нас те, про що говорить апостол Павло у Посланні до коринтян: «Те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те наготував Бог тим, що його люблять» (1 Кор 2:9).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus