USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Відомо, коли паркування в центрі Луцька стане платним

25 Червня 2024 13:24
До кінця літа в Луцьку планують облаштувати платний паркувальний майданчик біля драмтеатру. Там встановлять шлагбауми та термінал.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міської ради.

Як інформував директор КП «АвтоПаркСервіс» Олег Бахтай, за 2023 рік підприємство отримало дохід від реалізації послуг у сумі 3,628 мільйона гривень, що на 1,128 мільйона гривень більше ніж у 2022 році; при цьому від надання платних послуг із паркування автомобілів фізичним і юридичним особам – 284 тисячі гривень.

У 2023 році «АвтоПаркСервіс» сплатило податків до бюджетів усіх рівнів на суму 1,559 мільйона гривень.

«У 2023 році комунальне підприємство оновило застарілі паркувальні автомати на майданчику на вулиці Кривий Вал на нові платіжні термінали, що дозволило водіям проводити оплату послуг паркування готівкою, платіжкою карткою або мобільним додатком «Smart Lutsk». Це позитивно вплинуло на дохідність цього паркувального майданчика», – сказав Олег Бахтай.
Нині підприємство проводить активну роботу з введення в експлуатацію паркувального майданчика на вулиці Богдана Хмельницького, що біля драмтеатру. Зараз підприємство працює над виготовленням необхідної документації для його подальшого облаштування та над розробленням тарифу на користування майданчиком. Очікується, що запустити платну парковку можна буде до початку осені цього року.

Заплановано впровадження автоматичної системи паркування у вигляді в’їзного та виїзного шлагбаумів, платіжного терміналу між драмтеатром і Палацом культури.

«З іншої сторони драмтеатру, де машини стоять досить хаотично, виїжджають і заїжджають із порушеннями правил дорожнього руху, ми розробили комплексну схему організації дорожнього руху, відповідно до якої тут буде розташовано місця для паркування осіб з інвалідністю, місця для таксомоторних автомобілів, місця для автомобілів з електродвигунами з можливістю встановлення зарядки для електротранспорту», – сказав директор КП «АвтоПаркСервіс».

За словами Олега Бахтая, облаштування платної парковки в самому центрі Луцька дозволить розвантажити середмістя та мінімізувати випадки порушення правил дорожнього руху.

Окрім того, «АвтоПаркСервіс» планує облаштувати платну парковку на вулиці Кравчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus