USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

Відновили вже понад 500 га лісів: на Волині й Рівненщині триває лісокультурна кампанія

8 Березня 2024 22:23
На Волині та Рівненщині триває весняна лісокультурна кампанія-2024. Вже відновлено 543 га лісів із запланованих на весну 2822,7 га. Також створено 19,1 га нових лісів із запланованих 49,7 га. А це вже висаджено 3,3 млн штук сіянців.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Загалом цієї весни лісівники запланували висадити у двох областях 18 млн штук майбутніх деревець. Для цього у філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» вирощено достатню кількість посадкового матеріалу, що дасть змогу забезпечити потреби весняної та осінньої лісокультурної кампанії, а також для реалізації іншим користувачам.

Створити та виростити якісні продуктивні ліси – таку мету завжди ставлять лісівники. Саме тому насіння, з якого вирощують сіянці, лише найвищої якості, зібране зі спеціальних клонових плантацій.

Читати ще: На Волині врятують 500 га молодого лісу

Ще один важливий принцип – надалі триває відмова від монокультур. Висаджують в основному змішані породи. Це створює умови для біорізноманіття.

На Поліссі переважно висаджують сосну, змішуючи із ялиною, модриною та плодовими. Створюють також культури дуба. Все відбувається відповідно до затверджених проектів із врахуванням природних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus