USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Відновлення та відбудова: Олицький замок відвідали парламентарі

15 Липня 2024 09:49
У другий день виїзного засідання, 13 липня, Комітету гуманітарної та інформаційної політики на Волині депутати Верховної Ради України відвідали маєток Радзівілів та обговорили питання відновлення та реставрації культурної спадщини у повоєнний час.

До роботи парламентського Комітету долучилися голова обласної ради Григорій Недопад, депутати облради, в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, представники органів місцевого самоврядування, історики та науковці, інформують в облраді.

Під час огляду Олицького замку депутати обговорили можливість залучення донорів до відбудови та збереження цієї пам’ятки історії, а також роль місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у забезпеченні функціонування замку.
«Перед початком повномасштабного вторгнення Олицький замок, або як його ще називають замок Радзівілів, потрапив у програму національного проєкту «Велика реставрація». Ми тут на місцях і наша депутатка Ірина Констанкевич зробили все для того, аби замок взяв участь у цьому проєкті, та покладали великі надії на його реалізацію. На жаль, війна поставила на паузу всі роботи», - розповів Григорій Недопад.

Читати ще: «Олицька Переберія»: для туристів вперше відкрили замок та його підземелля

Парламентарі також оглянули колегіальний костел Пресвятої Трійці та давній костел св. Петра і Павла та обговорили шляхи залучення коштів у реставрацію памʼяток.

«Олика – це одна із перлин Волинського краю, багата на історичні та культурні пам’ятки. Усі вони потребують належних умов для збереження та дослідження. Досвід Волинського краєзнавчого музею щодо збереження історичних пам’яток та використання їх у розвитку туристичного потенціалу регіону і територіальних громад варто примножувати та ділитися з іншими музейними закладами України», - зазначила депутатка Верховної Ради України Ірина Констанкевич.

За підсумками засідання буде ухвалено рекомендації Комітету щодо перспектив розвитку сфери культури.

Читати ще: «Олика – свідчення, що українські землі завжди були частиною європейської політики», – автор проєкту «Реальна історія» Акім Галімов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus