USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

Відмовився від огляду на стан сп’яніння через лейкемію та підвищений ацетон: у Луцьку водій намагався довести свою невинуватість

14 Жовтня 2023 20:39
В обласному центрі Волині водій, якого звинувачували у водінні авто в стані алкогольного сп’яніння, намагався довести свою невинуватість. На суді він казав, що у нього лейкемія, та як наслідок – підвищений ацетон. Попри це, Луцький міськрайонний суд відповідно до ухваленої постанови оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень та на рік позбавив водійського посвідчення.

Як ідеться у протоколі про адміністративне правопорушення, 10 травня близько 18 години Роман Р. рухався вулицею Богдана Хмельницького автомобілем Mercedes-Benz А 170. У нього були явні ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з рота), але чоловік відмовився від огляду на місці зупинки за допомогою приладу «Драгер Алкотест 6820» та в закладі охорони здоров'я.

Відповідно, дії водія було кваліфіковано за ч.1 ст.130 КУпАП. Але в судовому засіданні Роман Р. вину не визнав. Чоловік пояснив, що хворіє, діагноз – лейкемія. У зв'язку з цим в нього підвищений ацетон. Роман Р. наголосив, що в стані алкогольного сп'яніння автомобілем він не керував. На підтвердження своїх слів надав протокол медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної речовини та стану сп'яніння, а також консультативний висновок спеціаліста. Водій просив закрити провадження у справі.

Читати ще: Результати драгера недійсні, бо поруч розташована станція мобільного зв’язку: у Луцьку на суді хотіли «відмазати» водія-порушника

Однак суд вирішив не приймати до уваги наданий Романом Р. консультативний висновок спеціаліста, оскільки, на переконання представників Феміди, сам по собі факт відмови Романа Р. від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння свідчить про наявність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП. Відмову Романа Р. від огляду зафіксовано на відеозаписі.

Врахувавши усі обставини справи, суд визнав водія винним та призначив йому покарання у виді штрафу 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 14 Жовтня 2023 21:10
Як бухнути і лізти за кермо - масиву, як відповідати за свої вчинки - гірше баби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus