USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Відмовився пройти тест на стан сп’яніння: у Луцьку на 17 тисяч оштрафували водія

Сьогодні 07:16
Лучанин поїхав на кілька днів відпочити в село Світязь, а там зустрів поліцію. У його автомобілі поліцейські відчули запах спиртного й запропонували пройти освідування. Хлопець довго вагався, що ж йому робити.

Свою поведінку тепер пояснював у суді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Правоохоронці ввечері зупинили Дмитра. Зі слів поліцейського, у чоловіка трусилися руки, а в машині був запах алкоголю. Хлопець на суді просив закрити справу. Як пояснив, спочатку спробував пройти алкотестер «Драгер».

«Вони відповіли, що неправильно дихаю. Після того почали складати акт, а потім запропонували проїхати в лікарню. Я не сказав, що не погоджуюся. Питаю: «Що мені робити далі?» Вони кажуть, щоб їхав і здавав тест самостійно. Якщо покаже нуль, то можна далі продовжувати рух», – розповів Дмитро.

Читати ще: У доньки – травмована ключиця: на Волині судили чоловіка, який п’яним скоїв ДТП

Водій переконував, що їхав за кермом тверезим. Мовляв, поліцейські не назвали причину зупинки.

«У цьому випадку я кажу, що стовідсотково був тверезий. Є докази навіть у лікарні. Я здавав аналізи через одну годину й шість хвилин», – зазначив хлопець.

Суддя акцентував, що його притягують до відповідальності не за керування в стані алкогольного сп’яніння, а за відмову пройти огляд.

«Ми розпитували поліцейських, що буде за відмову. На це вони взагалі не відповіли. Розумію, що це не знімає з мене відповідальності, але поліцейський зобов’язаний роз’яснити. Але ті уникали цього питання», – твердив водій.

Читати ще: Пасажирку Mitsubishi госпіталізували: у Луцьку за ДТП умовним терміном покарали підприємця

Утім на дії поліції чоловік не скаржився, пояснивши, що йому ніхто не підказав, що так можна зробити. Запевняв: має понад вісім років досвіду водіння без жодних порушень.

Але після дослідження відеодоказів суд все-таки вирішив оштрафувати лучанина на 17 тисяч гривень за відмову проходити освідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus