USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Відмовився брати повістку, бо дружина мала народжувати. У Луцьку судили жителя Рівненщини

3 Вересня 2023 13:16
Відмовився брати повістку, бо дружина от-от мала народжувати. У Луцьку судили жителя Радивилівщини Рівненської області. Чоловіка звинуватили в ухиленні від мобілізації.

Прокурор просив присудити йому чималий штраф. А от що вирішила суддя? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я одружився. Жінка завагітніла. Три дні тому дочка народилася. От через цю причину я не бажаю, скажемо так», – розповів Микола.

Йому хотіли вручити повістку вже вдруге.

«Намагалися вручити повістку про призовну службу на особливий період для подальшої явки на 26 червня 2023 року на 20:00 до пункту збору. Відмовився від отримання повістки для подальшого проходження військової служби під час мобілізації. Було складено відповідний акт», – сказав прокурор Віктор Сіжук.

«Я знаю, що винуватий. Зрозумійте мене правильно. Перший раз мені вручали, коли я лежав у лікарні. Я через це не з’явився. А другий раз, як мене поліція викликала до себе, в мене була вагітна дружина, я чекав народження дитини, тому відмовився», – пояснив у суді Микола.
Чоловік повністю визнав свою вину: «Я розкаююсь. Я знаю, що я неправильно вчинив. Усе прекрасно визнаю і все розумію».

Микола живе в селі на Радивилівщині. Прокурор просив для нього чималий штраф – три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 51 тисяча гривень.

Суддя Оксана Данелюк вирішила не карати чоловіка штрафом і присудила йому два роки іспитового строку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 3 Вересня 2023 14:15
Ну прокурор, суддя і їх діти звісно воювати не поїдуть, але зарплати, пільги, пенсії від держави вони мають найбільші. Скільки суддів і прокурорів добровільно пішли на фронт на початку війни? Оголосіть список. Яке вони мають моральне право притягувати до відповідальності інших? Вони не мають жодного морального права це робити. Жодного. Я хочу побачити від держави справедливості. Але нажаль нема навіть натяку на неї, навіть під час війни проти загарбників, навіть коли стоїть питання нашого виживання. Це просто гидке ставлення до простого народу збоку держави.
Ліна Показати IP 3 Вересня 2023 15:04
Ми чекаємо від президента список всіх дітей державних службовців,які отримують від держави великі зарплати!! Зарплати з наших податків і щей жирують за смерті наших дітей!!
Abrams Показати IP 3 Вересня 2023 19:23
Терпiть далi.
Олексій Показати IP 3 Вересня 2023 20:58
Тим часом Зіньківський районний суд Полтавської області виправдав "ухилянта". Справа на 35 сторінок. Частина тексту справи: УХВАЛИВ: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по пред`явленому обвинуваченню у вчиненнікримінального правопорушення передбаченогост.336 КК України, визнати невиним та виправдати у зв`язку з недоведеністю наявності в діях обвинуваченого складу цього злочину. Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.336 КК України закрити в зв`язку з не встановленням достатніх доказів для доведення його винуватості в суді.
ооо Показати IP 3 Вересня 2023 23:19
Судье респект дал отсрочку на два года от армии .а ели штраф то и на войну можно идти .
Олег до ооо Показати IP 7 Вересня 2023 16:31
Тут ви не праві. З судимостями беруть, якщо скоєно не тяжкий злочин. При мені в оєнкоматі двох з умовними за крадіжки забрали.
ABC Показати IP 4 Вересня 2023 13:12
Прокурори - то окрема недоторкана каста. Їх не мобілізують, хоча по закону вони підлягають мобілізації. Так що прокурор Віктор Сіжук може спати спокійно, і далі виносити вироки іншим людям.
Санич Показати IP 4 Вересня 2023 15:18
Сцикло, прославився на всю Рівненщину ганьба!
Віт Показати IP 7 Вересня 2023 15:42
Та створіть рекрутингові компанії і не бігайте по вулицям, як лосі по кукурудзі. Дайте людям мотивацію, а не страх в очах. Чому в новостворюваному Азові зараз нема проблем з набором? Не задумувалися? Чому його, Азова, представники не скачуть по торговим точкам і руки людям не ламають? Почніть думати так, щоб люди Армію не боялися, а як мінімум, підтримували, чим можуть. Чому кожен потенціальний призовник не має морального права задати запитання томуж представнику ТЦК: а ти чому не в окопах, а штани тут протираєш і мені руки заламуєш? Ага, бо комусь і то треба робити... Знаю я ту дешеву відповідь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus