USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Відмовилася від посади міністра в «ДНР»: переселенка з Донеччини 10 років живе на Волині

Сьогодні 08:09
47-річна Наталія Чурсіна нині працює медичною директоркою з амбулаторно-поліклінічної допомоги Волинської обласної клінічної лікарні. 10 років тому їй довелося виїхати із Донецька.

Жінка розповіла Суспільному, як відмовилася від пропозиції окупаційної влади стати міністеркою охорони здоров’я самопроголошеної ДНР та як адаптувалася до життя на Волині.

Наталія народилася у Макіївці, до 2014 року працювала медичною директоркою в Донецькій обласній клінічній лікарні. З її слів, на початку війни, у 2014-му, коли Донецьк окупували, у першу чергу думала про безпеку свої двох дітей-школярів, яких виховувала сама. Необхідність виїздити, каже, назріла й тому, що на роботі почалися утиски.

Читати ще: «Боятися слід не того, хто знає про свій туберкульоз, а того, хто про нього не підозрює». Що всім треба знати про одну з найпідступніших хвороб

«Тебе примушують жити за іншими законами, з твого місця роботи забирають людей на підвали та проводять обшуки. Коли забирають комп’ютерну техніку, зчитують інформацію, а потім катують, щоб ти зізнався, що ти з Правого сектору», – пригадує Наталія Чурсіна.
Читати ще: Мріє дочекатися Перемоги: історія 85-річної жінки з Донеччини, яка евакуювалася на Волинь після двох років життя в окупації

У Луцьк Наталія Чурсіна приїхала наприкінці літа 2014 року. Тут почала усе з нуля. Знайшла роботу, найняла житло. Син на той момент закінчив 9-й клас, а донька 7-й.

«І стало питання куди ми йдемо? Однозначно це не мало бути ДНР. Дуже хотіла, щоб мої діти жили в незалежній Україні, мали перспективу жити в цивілізованому світі», – говорить лікарка.

Спочатку виїхали діти з бабусею, а потім до них приєдналася й сама Наталія. Каже: щодня, йдучи на роботу, не знала, який прапор висітиме на будівлі лікарні та що на тебе чекає цього разу.
Читати ще: За 10 років війни шість разів переїжджала: історія переселенки, яка нині живе у Луцьку

По приїзду на Волині її теж не всі розуміли. Нині люди знають, що таке окупація і як там тяжко.

Діти Наталії Чурсіною нині вже виросли, закінчили школу на Волині. Жінка теж вийшла заміж за волинянина і каже, що відчуває себе волинянкою. Вдячна мамі, яка в шкільні роки наполягла на тому, щоб вона вчила в школі українську мову. Цей факт, каже жінка, проростив у ній відчуття патріотизму та самоідентичності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Окс Показати IP Сьогодні 09:37
Наталя - мудра людина, чудова лікарка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus