USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Відмовлявся пройти огляд та телефонував на «102»: на Волині п’яний водій намагався уникнути покарання

13 Липня 2023 07:41
17 тисяч гривень штрафу та рік без водійського посвідчення – таке покарання отримав волинянин, який намагався уникнути покарання за п’яне водіння. Коли правопорушника зупинили поліцейські, він почав телефонувати на «102».

Як ідеться в постанові Луцького міськрайонного суду, правопорушення трапилося в селі Борохів Луцького району 19 лютого.

Водій Євген І. керував Volkswagen Passat з явними ознаками алкогольного сп’яніння, однак відмовився проходити огляд в присутності двох свідків. Своїми діями чоловік вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Під час судового засідання свою вину чоловік не визнав. Він розповів, що не вживав алкогольні напої, тому законні підстави для зупинки його авто у працівників поліції були відсутні. Однак правоохоронці йому повідомили, що від нього, а також із салону авто відчувається запах алкоголю. Також співробітники поліції звинуватили чоловіка у тому, що під час руху автомобіля він не був пристебнутий ременем безпеки.

Такі дії поліцейських Євген І. вважав незаконними, а тому звернувся на гарячу лінію служби «102». Надалі йому було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, для цього було залучено двох свідків – працівників служби охорони. Оскільки дії поліцейських, які на думку порушника були незаконні, продовжувалися, то на службу «102» він звертався повторно.

Також підсудний говорив, що не відмовлявся від огляду, а лише вказував, що в нього існують сумніви щодо належного технічного стану приладу «Драгер». Пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння в закладі охорони здоров’я поліцейські йому нібито не пропонували. Крім того, як зазначив чоловік, він був позбавлений можливості самостійно пройти освідування в медичному закладі, бо розпочалася комендантська година.

Євген І. також повідомив, що зазначені обставини стали підставою для звернення зі скаргою на дії працівників поліції, яку він подав уже під час перебування цієї справи в суді. Окрім того, стверджував, що на момент його зупинки поліцейськими в салоні його авто перебувала ще одна особа, яка вживала алкоголь.

Адвокат Комарницька О.О., своєю чергою, просила закрити провадження у справі відносно свого підзахисного, оскільки в його діях не було складу інкримінованого правопорушення. Також захисник зазначила, що під час оформлення щодо Євгена І. адміністративних матеріалів поліцейські нібито грубо порушили вимоги порядку виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Проте суд, дослідивши докази, серед яких – протокол та відеозапис події, дійшов висновку, що вина Євгена І. повністю доведена. Свідки також вказували, що водій відмовлявся від освідування, хоча в них були протилежні думки з приводу того, чи мав він ознаки алкогольного сп’яніння. Вони також підтверджували, що в салоні авто було двоє жінок.

Врахувавши обставини справи, суд оштрафував Євгена І. на 17 тисяч гривень та на рік позбавив його права керувати транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Діагноз Показати IP 13 Липня 2023 10:06
Сцикливий синяк !
777 Показати IP 13 Липня 2023 14:42
Не стикались Ви з розводами поліції на порушення саме цієї статті. Та і закриванням очей суддів на наявні неправомірному і дій поліцвї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus