USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

«Відмазував» від армії: екскерівника волинського військкомату три роки судять за хабарництво

Сьогодні 19:25
Колишнього військового комісара Рожищенського військкомату спіймали на хабарі та тепер доводять винуватість. Нібито чоловік кілька років тому взяв 1000 доларів, щоб «відмазати» людину від армії.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, екскомісара Рожища звинувачують у налагодженні корупційної схеми. За версією слідства, він за гроші мав допомогти призовнику ухилитися від служби в армії. Правоохоронці три роки тому повідомляли, що під час отримання неправомірної вигоди затримали тодішнього керівника відділу рекрутингу та комплектування волинського терцентру комплектування.

Слідство встановило, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара Рожищенського військкомату, чоловік налагодив корупційну схему. За певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відстрочці призову.

Судовий процес триває й досі. Головний фігурант справи стверджував, що нікого «відмазувати» не збирався. Буцімто чоловік прийшов просто уточнити порядок призову.

Читати ще: Спіймали на хабарі: волинські чиновники переконують, що їх спровокував колишній правоохоронець

Захисник обвинуваченого наполягав: заявник у справі – провокатор. Мовляв, мав борги перед виконавчою службою, але звідкись знайшов велику суму на хабар.

«Його розшукують за несплату аліментів. Чи міг він надати 1000 доларів для проведення такого експерименту? Ми вважаємо, що це є необлікові кошти правоохоронних органів, які використали їх при проведенні провокації», – твердив адвокат Сергій Міліщук.

Зрештою, усі деталі вже довгий час з’ясовують у Луцькому міськрайонному суді. На черговому засіданні мали б заслухати свідків. Проте ті не з’явилися, не повідомивши причин. До кінця судового розгляду залишається не надто багато часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP Сьогодні 19:37
Всі воєнкоми повинні вже були відсидіти по 10років з 2014року,тільки тепер вийти на волю і простими рядовими солдатами захищати державу..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus