USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Відкривав фейкові провадження проти військовозобов’язаних: ДБР викрило поліцейського

15 Травня 2024 17:00
Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру правоохоронцю з Дубенського району Рівненської області, який за 100 тисяч гривень відкривав проти військовозобов’язаних чоловіків фальшиві кримінальні провадження.

За даними джерел УП, зловмисником є поліцейський.

Правоохоронець штучно відкривав проти ухилянта кримінальне провадження, в якому той повністю розкаювався та визнавав вину. Злочин обирали не надто тяжкий і, враховуючи, чистосердечне розкаяння, псевдозлочинці отримували по 1-2 роки умовного терміну. Таким чином, на час слідства, а також відбування покарання, призов на військову службу не відбувався.

Повідомляється, що така «послуга» коштувала 100 тисяч гривень, втім, якщо «клієнт» уже перебував у розшуку призовників, то мав доплатити додатково ще 6,5 тисячі гривень за виключення із системи.

Поліцейський співпрацював зі старостою однієї з сільрад, до повноважень якого входить видача повісток чоловікам призовного віку. За певну частку, він знайомив «бажаючих» з правоохоронцем. Схема працювала із березня 2024 року. Правоохоронці вже встановили щонайменше 5 таких випадків.

Читати ще: СБУ викрила у Києві соратників Медведчука, які розвивали його московський проєкт «Другая Украина»

10 травня поліцейського затримали «на гарячому» після одержання частини хабара. Йому повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, діючи за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням. Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Також його відсторонили від служби на час проведення службового розслідування.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру старості та встановлюється повне коло осіб, які могли бути причетними до схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus