USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Відкриття тимчасового інфекційного госпіталю ніякої загрози пацієнтам пологового не несе, – головний медик Луцька

16 Жовтня 2020 15:33
В той час, коли інші обласні центри України лише готуються організовувати додаткові шпиталі для пацієнтів з коронавірусною хворобою, місто Луцьк в числі тих, де органами місцевого самоврядування вже прийнято рішення про їх створення, йдеться на сайті Луцькради.

«Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на сьогоднішній селекторній нараді рекомендував регіонам забезпечити розгортання додаткової кількості ліжок для пацієнтів, хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, використовуючи наявні відокремлені будівлі лікувально-профілактичних закладів, – розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін. – В Луцьку вже розгортається тимчасовий інфекційний стаціонар в акушерському корпусі Луцького клінічного пологового будинку.

Це – окрема будівля, яка знаходиться на достатній відстані від іншого корпусу Луцького клінічного пологового будинку. Відкриття цього тимчасового інфекційного стаціонару ніякої загрози вагітним, породіллям і новонародженим, та відвідувачам жіночої консультації при наданні медичної допомоги не несе».

Нагадаємо, рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Міська влада пояснювала: розглядались різні варіанти для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут вже є розведена система подачі кисню на 64 точки і киснева станція.

Відповідно до висновків профільних спеціалістів, жодного застереження щодо облаштування корпусу немає, тим паче, у пологовому вже є породіллі, які хворі на коронавірус. Сам корпус відокремлений, для пологового будинку це не створить незручностей. Окрім того, якщо в минулі роки заклад проводив більше 4 тисяч пологів на рік, то цього року їх ледве буде 2 тисячі.

До слова, аналогічним чином місцева влада зробила і у Вінниці – там теж облаштували інфекційний корпус на базі пологового будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 16 Жовтня 2020 15:58
Завше думав, що інфекційний шпиталь вимагає абсолютно особливих санітарних умов експлуатації (водовідведення / каналізація) й перш за все розташування.
лучанка до Читач Показати IP 16 Жовтня 2020 20:32
Коронавірус - вірусне захворювання. Водовідведення і каналізація не мають таких особливих застережень, як при багатьох бактеріологічних інфекціях.Так думаю. Та й корпус окремий. Окрім того, Луцьк бере воду зі свердловин, які пробурені набагато глибше рівня грунтових вод. І основне -а де тоді лікувати коронавірусних, хай доходять вдома?
житель до лучанка Показати IP 17 Жовтня 2020 01:47
І основне -а де тоді лікувати коронавірусних, хай доходять вдома? - а вони мають доходити в роддомі? з нового року готуються. мільярди грошей передбачили у спецфонді. тільки тратять їх на дороги і на міліцію. а які дороги? нашо понищили покриття на Соборності? там ідеальна дорога була порівняно з тим що за десять метрів від цього проспекту було. Але ж не на центральному проспекті не видно як бубочка турбується про людей. Спалили на пустому місці стільки грошей що вистачило б обладнати киснем любе приміщення. До речі а чого у нас кисню нема? чи не тому що раніше не дозволили побудувати під Луцьком підприємство по виробництву газів? в тому числі кисню?
Анонім до Читач Показати IP 17 Жовтня 2020 08:36
А де ви думаєте зараз приймають вагітних з ковідом? Не в тому ж самому пологовому? З єдиною вентиляцією і каналізацією! І ніхто ще там не заразився від них. Так що не треба нагнітати!
випадковий до Анонім Показати IP 17 Жовтня 2020 10:37
одне зробити умови для народження з Covіd і підозрою, інше масове лікування. Є районні лікарні, де і так лежать хворі з пневмоніями де є киснень і їх краще підтримати перепрофілізувати ліжка, дооснастити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus