USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

«Відкриті уроки футболу»: у Луцьку провели спортивний фестиваль для школярів

26 Вересня 2024 21:31
У межах соціального проєкту «Відкриті уроки футболу» на стадіоні «Авангард» в Луцьку відбулися спортивні турніри, участь у яких взяли 72 дитини.

На спортивному фестивалі юні луцькі футболісти та футболістки показали свої навички, набуті під час тренувань, розповів Суспільному перший заступник голови Асоціації футболу Волині та куратор соціального проєкту в області Василь Кохановський.

«Залучаємо діток всіх: з обмеженими можливостями, дітей-переселенців, із соціально незахищених верств населення та інших, які грають у футбол на постійній основі», – каже куратор проєкту.

Василь Кохановський зазначає: соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу» стартував у червні 2024 року і буде тривати до травня 2025-го. До занять із футболу залучають дітей віком від 6 до 14 років.
«У нас три локації в Луцьку, на кожній – по 24 дитини. Це проєкт поетапний: він триватиме кілька сезонів – осінь-весна, потім продовжуватиметься у 2025 році. Будуть змінюватися локації, будемо залучати інших діток, які хочуть брати участь в таких проектах», – провадить Василь Кохановський.

Читати ще: Воював, а зараз проводить благодійні турніри: історія футбольного тренера з Волині

Перед початком футбольного турніру діти провели розминку і розпочали тренування.
13-річний спортсмен Марко Сметюх розповів, що грає у футбол уже понад рік.
«Захотілося грати у футбол, тренуватися. Обведення фішок, паси, удари, після цього ми граємо в футбол. Подобається Мудрик: він класний гравець і в нього класні удари», – зазначив школяр.

11-річний футболіст Ілля Цирута, який два роки тому переїхав до Луцька з Донецької області, мріє про професійну кар’єру. З його слів, три роки грає у футбол на позиції лівого півзахисника.
«Хочу стати хорошим футболістом і щоб в мене була добра комплектація. Хто мій кумир? Мессі, Роналдо, Марадона. Мені не дуже подобається руками бити, а ногами – так. Тут більше потрібно бігати, і мені це подобається», – сказав хлопець.
Читати ще: Волиняни завоювали 26 нагород на Всесвітніх Іграх бойових мистецтв

Школярки Анастасія Димарчук та Ірина Кобан із Луцька розповіли: люблять футбол, адже це цікава гра, яка передбачає змагання між спортсменами.
«Ми спочатку бігаємо, потім пасуємося і починаємо грати у футбол. З українських футболістів знаємо Зінченка, Миколенка, Мудрика, Піхальонка», – розповіла Анастасія Димарчук.
Як додав координатор соціального проєкту «Відкриті уроки футболу» Василь Кохановський, на постійній основі в області грають у футбол понад сім тисяч дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus