USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Від сьогодні в Україні істотно подешевшають дизель і бензин

18 Березня 2022 07:16
Урядові рішення про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7% набрали чинності 18 березня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України в Фейсбуці.

«Від сьогодні ціни на пальне в Україні знизяться. Тепер дизпальне буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це відбулося завдяки рішенням уряду та Парламенту.

«Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%. Таким чином, ми досягаємо балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується», – йдеться у повідомленні.

В уряді сподіваються, що доступне пальне активує низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги. Зокрема, буде акумульовано достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування.

Наразі в Україні спостерігається дефіцит паливних матеріалів. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, вже ведуться перемовини з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизелю до України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus