USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Від сьогодні у школах Ковельщини та Камінь-Каширщини працюватимуть офіцери безпеки

22 Січня 2024 18:15
Відсьогодні 47 поліцейських із числа співробітників ГУНП у Волинській області, поліції охорони та патрульної поліції розпочнуть виконувати обов’язки у школах Ковельського та Камінь-Каширського районів, що межують із білоруссю.

Усі вони пройшли навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ та готові зміцнювати безпечне середовище в освітніх закладах, інформують у пресслужбі поліції Волині.

Як вже повідомляли, проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки» впроваджується на території всієї України. Однак, насамперед розпочне функціонувати в тих регіонах, які розташовані найближче до зон бойових дій або до російського і білоруського кордонів.
Офіцери служби освітньої безпеки – це захисники, які дбають про безпеку всіх учасників освітнього процесу. Фахівці здійснюватимуть пропускний режим, комунікуватимуть з іншими екстреними службами, особисто реагуватимуть на правопорушення, проводитимуть профілактичні заходи тощо.

Читати ще: Як у волинських школах працюватимуть офіцери освітньої безпеки

Кожен офіцер забезпечений металошукачем, планшетом, рацією, спецзасобами, аптечками, аби вчасно, за потреби, вжити необхідних безпекових заходів.
Під час інструктажу перед заступанням на службу заступник начальника ГУНП Віталій Ковальчук, начальник управління головної інспекції ГУНП Роман Качан, начальник управління превентивної діяльності Юрій Сидорук наголосили на дотриманні дисципліни та законності під час виконання офіцерами своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, діючі поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, допоки не стартує кампанія з набору та навчання майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 22 Січня 2024 18:56
Цікаво якими аптечками їх забезпечили, що працівники мають самі купувати ті аптечки, наповнювати їх, купувати турнікети, сейфи для зброї...Про яке забезпечення йде мова!!! Як брехали завжди так і брешуть!
то ппц..... Показати IP 22 Січня 2024 19:30
Відправка в школу поліцейських помпезніша як відправка бійців Світязя на передок. Хто взагалі оце придумав, сидіти бичкам в школах і ВЗАГАЛІ НІЧОГО НЕ РОБИТИ? Всю історії моєї школи бабця зі шваброю справлялась сама зі всіма порушниками, і не дай бог кому було по помитій підлозі пройти! А тут в кожну школу поліцейського, і що він там робитиме цікаво? Хіба ще раз вчитись піде, бо в класах дітей катастрофічно не вистачає. Нонсенс, школи закривають, вчителів розганюють, а поліцейських набирають. Одну із країн це дуже сильно нагадує
Народна прокуратура до то ппц..... Показати IP 22 Січня 2024 22:24
Це точно. Абсолютно не розумію функцій цих "дєтсадовскіх поліцескіх". До чого тут прикордонне розташування? Вони мають одноосібно з диверсійно-розвідувальними групами боротись? Чи в тих районах криміногенна обстановка в школах інша, ніж в решти? І назву ж яку придумали: офіцер освітньої безпеки. А функції, як у звичайного працівника Дежавної служби охорони. Для чого вигадувати новий підрозділ, якщо поліція охорони вже існує?
Підпільник Кіндрат Показати IP 22 Січня 2024 20:52
Наша служба і опасна і трудна !)) Це вам не уркаганів по притонах ловити, тут треба особливе умєніє !))
Аааа Показати IP 22 Січня 2024 22:31
А чому автори статті не згадують про те, що більша половина тих поліцейських їдуть, для прикладу з Луцька наприклад на Любешівщину, при цьому, щось я думаю, не дуже кого з відправляючись цікавить де вони там будуть мешкати та як вирішуватимуть елементарні побутові умови, зате відповідають та говорять гарно....
О.М. Показати IP 22 Січня 2024 23:48
Краще б тих 47 трутнів, котрі ніколи не приносили суспільству особливої користі, а лише проїдали податки, в штурмову бригаду захищати дітей від справжньої, а не уявної небезпеки... Але ж наша влада руками ТЦК краще запакує в бусик і відправить на війну 47 батьків школярів з тих прикордонних сіл...
Лучанин Показати IP 24 Січня 2024 18:06
Це перемога, ура патріоти!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus