USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.50 10.75

Від голоду в Афганістані до кінця року може померти мільйон дітей, – ВООЗ

13 Листопада 2021 22:54
У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що до кінця 2021 року в Афганістані від недоїдання можуть страждати 3,2 мільйона дітей. Водночас 1 мільйон опинитися на межі смерті.

Лікарні Кабула переповненні маленькими дітьми, які постраждали через голод. Про це заявила речниця ВООЗ Маргарет Гарріс, пише 24 канал.

«Це важка боротьба у країні, де поширюється голод. Світ не має права повернутися спиною до Афганістану», – сказала Гарріс.

Вона попередила, що через холодну погоду взимку, діти та літні люди можуть стати ще вразливішими до хвороб. Адже в афганських будинках та лікарнях є серйозна проблема з опаленням.

«Ми побачимо ще більше смертей, якщо негайно не втрутимося», – наголосила прессекретарка ВООЗ.

Зауважимо, міжнародні організації ще з серпня попереджали про можливий голод через призупинення фінансової допомоги країн Заходу внаслідок захоплення влади «Талібаном». Крім того, у сфері медицини Афганістану спостерігають відтік працівників, тому що у влади немає грошей виплачувати вчасно зарплату.

Ситуація в Афганістані після захоплення влади талібами продовжує погіршується. Серед іншого в країні фіксують економічну кризу. Вона пов’язана з тим, що терористи заборонили будь-яку іноземну валюту. Це при тому, що на ринках Афганістану широко використовують долари.

Тим людям, які використовують іноземні валюти, загрожує кримінальна відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
історик Показати IP 14 Листопада 2021 10:01
Америкосам нехай подякують!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus