USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Від диспетчерської до господарчого блоку: волинська екстренка завершує оновлення бази

16 Серпня 2024 21:40
З робочим візитом голова обласної ради Григорій Недопад, народна депутатка України Ірина Констанкевич та очільник бюджетної комісії облради Орест Маховський відвідали центральний офіс обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де упродовж останніх двох років до невпізнаваності змінилися вигляд та умови праці.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Керівник комунального підприємства Володимир Шмаль розповів, що основні ремонтні роботи стартували у 2022 році, тоді було прийнято рішення здійснити реконструкцію гаража, додатково розмістивши там ряд адміністративних приміщень. Тут також облаштували залу для проведення навчальних занять для працівників центру. Це приміщення водночас слугує й аудиторією для студентів Волинського медінституту, які здійснюють підготовку парамедиків. Того ж року було проведено реконструкцію гаража під простору навчально-тренувальну залу, а також здійснено капремонт гаражних боксів. У 2023 році кардинальних змін зазнала центральна оперативна диспетчерська включно з утепленням фасаду будівлі.
Володимир Шмаль додав, що усі ремонтні роботи проводяться коштом підприємства та здійснюються планово і поетапно. Повністю оновлення планують завершити у цьому році, адже на разі тут ще триває капітальний ремонт площ для господарських потреб. Із проблемних питань, що потребують вирішення, Володимир Шмаль виокремив підтоплення тутешньої території у період дощів.
Читати ще: Замінили системи опалення, відреставрували вікна та придбали нові меблі: на Волині оновили відділення екстренки

Голова обласної ради Григорій Недопад запропонував варіант вирішення цього питання у співпраці із комунальними службами та пообіцяв своє сприяння. «Нам завжди хочеться допомагати тим, хто щось робить, до чогось прагне і йде в ногу з часом, дбаючи в першу чергу про комфортні умови роботи для своїх працівників. Я здійснюю чимало робочих візитів в інші регіони і спостерігаю, у якому плачевному стані там перебувають медичні заклади. У мене є з чим порівняти. Ми ж прагнемо до осучаснення наших комунальних закладів. І яскравим прикладом цього є наша волинська екстренка. Упродовж двох останніх років тут відбулись суттєві зміни, установа є лідером в державі за якістю діяльності і фаховості медичного персоналу. Я переконаний, що на них сьогодні можуть рівнятися навіть країни європейського союзу», – наголосив Григорій Недопад.
Читати ще: Лікування без страху: у Луцьку для дітей, хворих на туберкульоз, відкрили багатоцільову ресурсну кімнату

«Тут усе зроблено дуже грамотно і практично з використанням прогресивних підходів. Я розумію, які високі вимоги сьогодні до роботи екстреної медичної служби. І на обласному рівні дуже складно відповідати усім необхідним критеріям. Втім, я думаю, що на Волині склалась унікальна ситуація, адже комунальне підприємство має беззаперечну підтримку обласної ради, а це вкрай важливо, і як ми побачили, виливається у якісний результат. Я постійно комунікую із людьми в районах, і вони характеризують вашу роботу лише з позитивного боку. Так тримати й надалі!», – резюмувала парламентарка Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus