USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Від 10 до 100 тис. гривень: в Україні найрозумніші учні отримуватимуть стипендії та премії

29 Січня 2021 12:02
Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо премій, стипендій та грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України.

Про він повідомив у своєму відеозверненні 29 січня та пояснив, про які саме суми йдеться, передає ТСН.

Так, перше – щодо стипендії для учнів за результатами ЗНО. За словами глави держави, це 250 стипендій, по 10 для кожного регіону України. Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію 10 тисяч гривень щомісяця, тобто всього кожен буде отримувати 120 тисяч на рік. Але за умови, що дитина обирає і навчається в українському вузі.

Друге – премії переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад. Виплата 20 тис. грн кожному. Переможець міжнародної олімпіади отримає 100 тисяч гривень. «Окрім того, щомісячні стипендії від президента України переможці Всеукраїнських та Міжнародних олімпіад вже отримують, це вже діє», – додав Зеленський.

І третє, щороку будуть виділятися гранти президентом України для здобуття вищої освіти закордоном. Це США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Канада, Японія, Китай, Південна Корея та інші. Обов’язкова умова – після отримання диплому повернення до України та робота на державній службі протягом трьох років.

Нагадаємо, уряд 27 січня підвищив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам. Відтепер така стипендія становитиме до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. До цього соціальна стипендія становила 2 360 грн. Тепер очікується, що розмір соціальної стипендії для дітей-сиріт збільшиться в середньому на 1 150 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus