USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Весняного призову на строкову службу в Україні цьогоріч не буде

7 Квітня 2022 22:15
Призову на строкову службу до української армії у квітні-червні 2022 року не проводитимуть.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних сил України, пише УНІАН.

«За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, у 2022 році не проводитимуть весняного призову на строкову військову службу до Збройних сил та інших військових формувань», – йдеться у повідомленні.

Уточнюють, що у зв'язку з воєнною агресією РФ та з метою забезпечення оборони держави, підтримки бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ й інших військових формувань указом Президента України від 24 лютого 2022 року в державі оголошено загальну мобілізацію.

«Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов'язаних та резервістів. Таким чином, потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає», – підсумували в Генштабі.

Як відомо, 23 лютого в Україні стартував призов резервістів першої черги на час особливого періоду.

15 березня розпочалася мобілізація військовозобов'язаних, що не входили в оперативний резерв першої черги.

За даними ЗСУ, майже 100% резервістів, які перебували на обліку, вже прибули у свої бойові військові частини і сьогодні виконують завдання з оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus