USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Весь будинок – на електриці: як родина у селі біля Луцька підготувалася до можливого блекауту

Сьогодні 20:43
Мешканець Гірки Полонки Луцького району Олексій Савчук з дружиною два роки живуть у приватному будинку, в якому немає газу.

Усе в оселі – на електриці, розповів Суспільному волинянин.

«Кавомашина, чайник, мікрохвильовка, поверхня, витяжка: усе на світлі», – каже чоловік та показує на кухні побутову техніку, яка працює від електроенергії.

Як додає, у будинку встановлений електрокотел та бойлер. Щоб заощадити електроенергію, ці прилади вмикають на ніч.

Читати ще: Лише дрова й торфобрикет: як негазифікована громада на Волині готується до опалювального сезону

«Потужність електрокотла на сьогодні 12 кіловат, нам його вистачає повністю, – говорить Олексій Савчук. – А бойлер 2,5 кіловата на 100 літрів. Ми люди економні, бо пенсіонери».
До планових вимкнень електроенергії подружжя підготувалося. На терасі встановили газову плиту з балоном, яку придбали для приготування їжі.

«Поставили газову плитку, балон, і як немає світла – можна собі їсти зварити. Загородили тут. Внуки приїжджають, кажуть: бабуся, то в тебе тут літня кухня», – каже дружина Світлана Савчук.
Як розповідає господар, в родині розглядали різні варіанти – і на випадок блекауту, і на випадок планових відключень електроенергії.

Читати ще: Скільки волинян вже отримали кредит на енергообладнання та як це зробити

«У нас є два балони: один підключений до плитки, другий заповнений на випадок, що перший закінчується. І в нас на дачі є такий газовий пристрій, що горить газ і повітрям дує. Це такий дуйчик, який можна ставити й грітися. Але в нас ще не було такої потреби», – говорить Олексій Савчук.

«Як то кажуть українці: аби нас не били, не зачіпали, то ми пристосуємося до всього, вийдемо з будь-якого положення», – додає дружина Світлана.
Зі слів мешканця Гірки Полонки, в літній період за місяць в середньому сім’я використовує орієнтовно 250 кВт, взимку – до півтори тисячі кіловатів електроенергії. Це майже 3 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 21:07
Півтори тисячі кіловат за місяць взимку - брехня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus