USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Версії, експертизи, пошук стрільця: що відомо про вбивство Ірини Фаріон

Сьогодні 11:56
19 липня невідомий стріляв у колишню нардепку Ірину Фаріон, яка пізніше померла в лікарні. Пошуки стрільця тривають, у поліції вже є кілька версій.

РБК-Україна зібрало все, що відомо про вбивство Фаріон на ранок 20 липня.

Після того як стало відомо про смерть Фаріон, справу перекваліфікували на «умисне вбивство». Ця стаття передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Уже вночі, 20 липня, голова МВС Ігор Клименко провів брифінг, під час якого розповів про те, що вдалось дізнатися правоохоронцям за кілька годин розслідування злочину.

За його словами, до розслідування вбивства Ірини Фаріон залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівської області. Також на місці працюють групи з Києва на чолі з заступником керівника Національної поліції та заступником керівника СБУ.

Як розповів Клименко під час брифінгу, стрілець готувався заздалегідь.

«Це не спонтанне вбивство. Скільки він готувався – два тижні чи тиждень – час покаже», – сказав він.

Основними версіями злочину є громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.

Крім того, за словами міністра, не відкидають і російський слід.

«Ми аналізуємо всі чутки, перевіряємо всю інформацію, в тому числі ту, що проходила через проросійські Telegram-канали», – зазначив він.

За словами Клименка, слідство дізналось і про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон.

«Про цього чоловіка наразі нічого не відомо. Ми намагаємося встановити, що це за люди були чи людина. Справді, ми можемо підтвердити, що кілька днів ця людина була в цьому одязі, який ви бачили у ЗМІ. Ця людина справді перебувала біля будинку Ірини Фаріон у визначений час», – сказав Клименко.

Щодо зброї, з якої стріляли у Фаріон, він додав: «Відомо калібр. Гільзу знайдено. Після розтину, після проведення судово-медичної експертизи ми будемо мати додаткову інформацію, але на все потрібен час».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus