USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Вершкове масло без корів: Білл Гейтс узявся за дивовижний стартап

12 Липня 2024 00:16
Білл Гейтс вклав гроші в незвичайний каліфорнійський стартап. Суть проєкту полягає у виробництві пасти, схожої на вершкове масло. При цьому як сировину використовується вуглекислий газ і водень.

Про це пише Оknews з посиланням на New Atlas.

За словами самого Гейтса, вершкове масло буквально з повітря – це тільки початок, у розробці також перебувають молоко, морозиво, сир, м’ясо і тропічні масла.

Компанія з Сан-Хосе під назвою Savor використовує у виробництві свого «вершкового масла» термохімічний процес, який не впливає негативним чином на навколишнє середовище на відміну від молочної промисловості.

Читати ще: Білл Гейтс пожертвує $315 мільйонів фермерам для подолання впливу змін клімату

«Усі жири складаються з різних ланцюжків атомів вуглецю та водню. Savor вирішили створити ті самі вуглецеві та водневі ланцюжки, але без участі тварин або рослин. Зрештою було розроблено процес, під час якого вуглекислий газ беруть із повітря, а водень – із води. Подальше нагрівання й окислення призводить до поділу на жирні кислоти, а потім отримання і самого жиру», – пише Білл Гейтс у своєму блозі.

Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй, на частку домашньої худоби припадає 14,5 всіх глобальних викидів парникових газів. Виробництво пальмової олії, яку використовують як альтернативу, призводить до вирубки лісів і втрати біорізноманіття. І все це негативно впливає на нашу планету.

«Ідея глобального переходу на лабораторні жири та олії може здатися дивною. Але потенціал скорочення викидів вуглекислого газу величезний. З подібними технологіями ми станемо на крок ближче до досягнення наших кліматичних цілей», – зазначає Гейтс.

Процес виробництва експериментальної молочної продукції не виділяє жодних парникових газів, а також не використовує сільськогосподарські угіддя. Щобільше, у ньому використовується менш ніж тисячна частка води, якщо порівнювати з традиційним сільським господарством.

Читати ще: Мільярдер Білл Гейтс виявився головним власником сільгоспугідь Америки

«І найприємніше полягає в тому, що в олії справді приємний смак – такий самий, як і в справжньої, тому що за хімічним складом це і є олія», – підсумував Білл Гейтс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 12 Липня 2024 10:45
хреново біллі стєкольщик вчив біохімію. цим шміром можна буде хіба що колеса до воза змазувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus