USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Великий проєкт у Ковелі: на вулицях біля залізниці міняють систему постачання води

Сьогодні 08:10
На початку серпня комунальники почали міняти водопровід у Ковелі. Проєкт є глобальним, бо це не просто оновлення труб. Історично склалося, що люди, які мешкають поруч із ковельською залізницею, донедавна отримували воду із системи централізованого водопостачання залізничного вузла.

Тепер їхні мережі під’єднують до «Ковельводоканалу». Це робиться для того, щоб людям, надавати якісну воду, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

У Ковелі склалася унікальна ситуація: спершу збудували водогін залізниці, а комунальний – набагато пізніше. У будинки біля колій вода надходила з іншого джерела. Але люди шукали кращої.

«Ми ініціювали проведення робіт ще у 2017-му році. Потім самі люди почали звертатися, щоб їх перепідключити до мереж «Ковельводоканалу». Це прохання підтримали в міськраді, розробили проєкти й на сьогодні почали роботи», – розповів головний інженер КП «Ковельводоканал» Тарас Матвійчук.

Читати ще: Масштабне будівництво: у Ковелі зводять найбільше укриття в громаді

Нові мережі прокладають у двох місцях – на вулицях Чубинського, Вербицького та Залізничній, а також на Драгоманова та Косачів. Комунальник оцінює: це важливий крок у розбудові міста, а люди матимуть кращу й дешевшу воду.

«По-перше, буде краща якість води. По-друге, зміниться ціна. Централізоване водопостачання від «Укрзалізниці» є значно вищим», – зазначив Тарас Матвійчук.

Працюють комунальники від початку серпня. Частину перепідключили ще два роки тому. Зі слів головного інженера КП «Ковельводоканал», якщо раніше ковельчани, які жили біля залізниці, скаржилися на смак та колір води, то тепер нарікань немає.

Читати ще: У Ковелі збудують сміттєзвалище зі спорудами, які є лише в Києві та Харкові

На ділянці вулиць Чубинського, Вербицького та Залізничної комунальники планують прокласти труб на понад 650 метрів. Роботи у планах завершити до кінця вересня. На цю ділянку міська рада виділила близько 4,5 мільйона гривень. На іншу – на вулицях Драгоманова та Косачів – близько 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, Ковельська міська рада ще на початку 2024-го, щоб не збільшувати для ковельчан вартість водопостачання, вирішила увесь рік відшкодовувати різницю в тарифах із міського бюджету. У стримування цін вклали понад 11 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus