USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Великоомеляниківські діти отримали весняний подарунок

28 Квітня 2017 13:19
У приміському селі Великий Омеляник, що поряд із Луцьком, – свято. Особливо тішиться дітвора. Адже тепер дозвілля у малюків буде цікавішим та веселішим. Завдяки активній співпраці Заборольської сільської ради, до якої входить Великий Омеляник, місцевої громади та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» тепер у селі є яскравий сучасний дитячий майданчик.

У Великому Омелянику 1300 жителів. Оскільки село межує з обласним центром, кількість населення тут постійно зростає. Відповідно, збільшується і народжуваність. Та місць для активного відпочинку місцевих дітлахів не було. Власне, це і стало першим кроком у співпраці громади з Фондом.

– У заборольській громаді дуже ініціативний голова. Наприкінці минулого літа він звернувся до нас відразу з трьома проектами, – розповідає керівник представництва Фонду в Луцькому районі Наталія Рубльова. – Ми виїжджали на три об’єкти: у Забороль, Великий Омеляник і Антонівку. Обрали ініціативні групи, розглянули проекти, узгодили кошторис. Визначили, відповідно, й послідовність робіт. Першим стали реалізовувати проект у Великому Омелянику.
Майданчик місцева громада вирішила облаштовувати на території фельдшерсько-акушерського пункту. Тут і дітлахів багато збирається, та й придивитися за ними є кому. Аби робота була якісною, а майданчик служив не один рік, як і годиться у реалізації таких проектів, вирішили робити по-господарськи. Підготували поверхню, обгородили територію. Кажуть: проект можна було б і раніше завершити, та погода була несприятлива. Тому й дочекалися приходу весни.

– Гостра потреба у дитячих майданчиках є у всіх селах, – констатує заборольський сільський голова Валерій Боярський. – Майданчик у Великому Омелянику – це перший крок у розв’язанні цієї проблеми.
Незабаром поряд з майданчиком постане футбольне міні-поле, роботи з облаштування якого вже тривають.

Депутат сільської ради та житель Великого Омеляника Анатолій Семенюк не з розповідей знає про проблему відсутності місця для дозвілля місцевих дітлахів, адже у самого підростає двоє діток.
– Досить часто діти гралися просто серед дороги, – каже молодий батько. – Тому цей майданчик для нашого села був радше потребою, ніж розкішшю.

Великоомеляниківські дітлахи вже граються на новому майданчику. Для того, щоб батькам було зручно наглядати за ними, ініціативна громада планує встановити кілька лавок. А сільський голова, своєю чергою, обіцяє, що незабаром вулиця, де розташований майданчик, буде освітлюватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus