USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Величний гладіолус – що це за квітка?*

19 Вересня 2022 16:58
Серед всіх букетних рослин ця елегантна квітка посідає особливе місце. У ній поєднуються суворість та витонченість, мальовничість та ґрунтовність, зухвала войовничість та безумовна шляхетність. Не дивно, що купити букет з такими характеристиками доречно для чоловіка, але це хибне уявлення, зумовлене браком інформації про квітку.

Професійні флористи радять вибрати гладіолус у багатьох випадках, і не тільки в подарунок чоловікам. Складність полягає лише у тому, що це суто сезонна квітка. Втім найкращі квіткові заклади, як, наприклад, найвпливовіша у цьому сегменті ринку компанія Украфлора, мають змогу подовжити термін продажу гладіолусів за рахунок імпорту з країн із більш теплим кліматом.

Отож, зосередьмося на самій квітці.

Інтерпретації значення та символіка

У контексті квіткової символіки гладіолуси вважають універсальними, оскільки вони поєднують традиційно «чоловічі» та «жіночі» трактування. Але є чимало сортів, що несуть і романтичний контекст. Загалом же квітці притаманні такі риси.

Мужність. Лаконічна лезоподібна форма листя дала офіційну назву рослині, адже gladius в перекладі з латини означає «меч».

Повага. Ці квіти мають приголомшливо величну поставу, яка продемонструє вашу повагу до отримувача.

Краса. Ніжні ажурні пелюстки великих суцвіть мають дуже ошатний вигляд, вони немов підкреслюють захоплення красою отримувача букета. До речі, давню українську назву рослини косарик їй дали за подібність до дівочої коси, прикрашеної квітами.

Любов. Довгасте, загострене вгору стебло рослини нагадує стрілу Купідона, що пронизала серце дарувальника. Оригінальний спосіб повідомити адресату про свою раптову та палку закоханість.

Тож якщо порівняти гладіолус з іншими квітами, він виявляється дуже багатозначним!
Значення кольору

Відтінок букета збагачує квіткове повідомлення додатковими смислами.

Червоний. Свідчить про сильні емоції та глибокі почуття.

Рожевий. Уособлює ніжність, романтику, теплу прихильність.

Білий. Символізує щирість, чистоту, піднесеність.

Синій. Це колір свободи, мудрості, спокою.

Фіолетовий. Знак дружби та глибокої підтримки.

Якщо квітковий магазин має достатній асортимент, з гладіолусів можна скласти ціле флористичне повідомлення! Консультанти Ukraflora завжди раді надати допомогу в цій складній, але дуже цікавій справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Поліна Показати IP 23 Вересня 2022 19:18
Подруга колекціонує різні види, краса неймовірна. Купувала їй недавно картину на віоліті теж з цими квітами, в мене вони чомусь нерозривно асоціюються з літом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus