USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Велосипедист травмувався об дверцята спецтехніки: у Ковелі комунальника ледь не посадили на три роки

Сьогодні 15:54
У Ковелі водій електровелосипеда в’їхав у відчинені двері спецтехніки. Керманич автомобіля через це ледь не сів на три роки.

Про стало відомо із вироку Ковельського міськрайонного суду.

Інцидент стався зранку 6 листопада 2023 року. Олександр Є. зупинив автомобіль «МАЗ» біля бордюру. Перед тим, як відчинити двері і вийти з салону, він не переконався у дзеркалі заднього виду, що це не створить комусь небезпеки.

У той же час поруч проїжджав чоловік на електровелосипеді. Він врізався об дверцята вантажівки і впав на дорогу. Внаслідок цього велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, закритий переломом тім`яної кістки, гемотимпанума з травматичним розривом барабанної перетинки.

Читати ще: Десять років без прав і 51 тисяча штрафу: у Луцьку жінку втретє судили за їзду під наркотиками

Обвинувачений визнав себе винним в скоєнні злочину. Як пояснив, він працює водієм КП «Добробут», а в день інциденту керував спецавтомобілем «МАЗ», виконувавши роботу в місті. З його слів, перед виходом з авто переконався, що на дорозі нікого немає, але під час виходу у дверцята врізався чоловік. Водій щиро розкаявся і просив не позбавляти його прав, адже тоді він втратить можливість заробляти на життя.

Потерпілий пояснив, що їхав на роботу електровелосипедом, швидкість руху не порушував, а об’їжджав «МАЗ». Після того нічого не пам`ятав і опинився в лікарні з множинними травмами. Наслідки ДТП досі залишилися помітними на його стані здоров`я.

Читати ще: На трасі Ковель – Луцьк автівка збила лося: водій у лікарні, тварина загинула

Водію спецтехніки інкримінували ч.2 ст.286 КК України, тобто порушення Правил дорожнього руху, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілому. Відомо, що обвинувачений раніше не засуджувався, є пенсіонером, характеризується позитивно, все життя працює водієм.

Суд визнав Олександра Є. винним і призначив йому три роки позбавлення волі. Але реальне покарання замінили роком випробувального терміну. Також він заплатить 22 тисячі гривень Ковельському МТМО за витрати на лікування потерпілого.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus