USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Вдарив каменем по голові: волинянина покарали за насильство над братом

Сьогодні 18:53
Волинянин систематично ображав та кривдив брата, за що отримав адмінпокарання, а згодом – кримінальну справу.

Про це йдеться у вироку Локачинського районного суду.

У березні-травні цьогоріч Василь П. неодноразово ображав та вчиняв домашнє насильство стосовно рідного брата, з яким разом проживає. Нецензурна лайка, словесні образи, погрози фізичною розправою, приниження честі та гідності родича – такі умисні дії психологічного характеру вчиняв обвинувачений. Це призвело до погіршення якості життя потерпілого.

Читати ще: Лила багато води: на Волині пенсіонер побив дружину, яка заступилася за невістку

Також зафіксовано, що кривдник одного разу вдарив брата каменем по потилиці та бив кулаком в обличчя. Відомо, що з листопада 2023-го волинянин перебуває на обліку в поліції за категорією «сімейний насильник». Раніше його тричі притягували до адмінвідповідальності постановами Локачинського райсуду за домашнє насильство, однак належних висновків він не зробив.

Таким чином, чоловіка притягнули до кримінальної відповідальності за ст. 126-1 КК України, тобто за умисне систематичне вчинення психологічного насильства стосовно брата.

Читати ще: Виганяла з дому зятя та погрожувала розправою: волинянку судили за домашнє насильство

До суду надійшла угода про примирення, укладена між потерпілим та підозрюваним. Останній щиро розкаявся у вчиненому, а потерпілий зазначив, що будь-яких претензій не має.

Суд визнав Василя П. винним і призначив йому узгоджене сторонами покарання – 160 годин громадських робіт. Також він обов'язково має пройти тримісячну програму для кривдників.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus