USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.75 10.90

Вчителі не отримають надбавки за роботу в умовах пандемії COVID-19, – МОН

30 Квітня 2021 09:59
Міністерство освіти і науки заявило, що освітяни не отримають надбавок за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я під час COVID-19. Адже на це не враховані видатки у державному та місцевих бюджетах.

Про це повідомляє 24 канал.

Про це йдеться у відповіді МОН на звернення Профспілки працівників освіти і науки щодо додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу вчителів.

Так, у Міносвіти повідомили, що реалізація запропонованої пропозиції щодо встановлення освітянам додаткової надбавки в розмірі 50% ставки за роботу в небезпечних умовах праці потребуватиме суттєвих додаткових витрат.

«За інформацією Міністерства фінансів, зазначені видатки у державному та місцевих бюджетах на 2021 рік не враховані», – зазначили у МОН.

Водночас у Міністерстві освіти і науки додали, що встановлювати такі доплати і надбавки до заробітних плат мають право керівники закладів у межах фонду заробітної плати, який затверджений в кошторисах доходів і видатків.

«Так, працівникам закладів освіти для компенсації за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я директором може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків ставки заробітної плати», – відповіли в МОН.

Окрім того, у МОН повідомили, що відомство зверталось до регіональних Департаментів освіти і науки з рекомендацією спрямовувати залишки освітньої субвенції на забезпечення проведення дистанційного навчання та преміювання вчителів. Зокрема, встановлення їм надбавок.

«Місцеві органи виконавчої влади можуть самостійно приймати рішення щодо встановлення стимулюючих виплат педагогам», – відповіли в МОН.

До слова, уряд минулого року ухвалив постанову про збільшення виплат освітянам. Так, вчителі вже з 1 січня 2021 року отримали на 20% більшу зарплату. Водночас з грудня 2021 року зарплати педагогів збільшаться ще на 8,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sms Показати IP 30 Квітня 2021 11:23
Ключове слово "може!".
103 Показати IP 30 Квітня 2021 15:43
Дуже цікаво, що вчителям до основної зарплати доплачують якісь надбавки за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я? Не зрозумів, а який у них ризик? Вони, що на передовій зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність України? Чи можливо вони як медичні працівники, які цілий робочий день знаходяться у масках, а на руках гумові рукавиці, в спеціалізованому захисному комбінезоні. Давайте прирівняємо ще вчителів до працівників медзакладів, які працюють з інфікованими хворими на ВІЛ-СНІД, гепатит, туберкульоз, іншими тяжкими інфікованими хворими. За що вчителям надбавки? Давайте також придумаємо надбавки водіям, кондукторам і контролерам тролейбусів, автобусів та маршрутних таксі, вони також працюють в гущі масового скупчення пасажирів і працюють не так як вчителі, а по 10-12 годин на добу. Давайте придумаємо ще надбавки тим громадянам, які перебуваюь в черзі до касира у магазинах або супермаркетах, а буває, що просторюєш у черзі, щоб оплатити за товари по 30-40 хвилин. Ці люди також наряжають себе на те, що можуть підхопити хворобу, бо позаду стоїть без маски, такий самий як ти і кашляє та соплі розпускає на 3 метри. Давайте придумаємо ще надбавки офісним працівникам: банків, підприємств і держустанов - коли в одному приміщенні сидять понад 12-15 чоловік, а приміщення можуть бути навіть не всі обладнані кондиціонером......!? І ось у такому приміщенні треба приймати людей, що стоять в черзі на прийом.....!? Хто з нас застрахований вчитель чи працівник офісу, бо серед тих хто перебуває в черзі хіба не може бути ковідних хворих, людей з ВІЛ-СНІДом або з гепатитом чи туберкульозом....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus