USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Вчені знайшли уламки першого метеорита, який впав на Землю

27 Березня 2023 00:56
Команда геологів знайшла уламки гірських порід віком 3,48 мільярда років, які можуть бути результатом падіння першого метеорита на Землю.

Дослідники розповіли про своє відкриття на 54-й Конференції з вивчення Місяця та планет, інформує NV.

Вони знайшли сферули — утворення з вуглецю з наноалмазами — на кратоні Пілбара в Західній Австралії, які, на їхню думку, є «найдавнішим доказом потенційного удару метеора в геологічних літописах Землі», пише видання Livescience.



За оцінкою вчених, цим утворенням 3,48 млрд років.

Досі найдавнішими доказами зіткнень метеоритів були сферули віком 3,47 мільярда років, які знайшли у тому ж місці. Вчені, які вже встигли переглянути дослідження вчених, вважають його доволі переконливим, проте зазначають про необхідність отримати доступ до всього набору даних.

Самі сферули дослідницька команда знайшла ще у 2019 році в ядрах осадових порід. Їхній вік підрахували за допомогою ізотопів циркону. Хімічний склад осадових порід (наприклад, іридію та осмію) вказує на їхнє інопланетне походження, адже кількість деяких матеріалів значно перевищувала звичні показники для Землі. Також вони відзначили характерну форму сферул та бульбашки всередині них, які утворюються, коли бризки розплавленої породи твердіють після удару метеора.

Шукати сліди падіння метеоритів на Землі дуже важко через тектоніку плит та ерозію поверхні Землі. Вони зношують кору планети і можуть стерти сліди давніх ударів, наприклад ударні кратери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus