USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Вчені знайшли препарат проти важкої форми Covid-19

21 Грудня 2021 07:40
Вчені Єльського університету (США) з'ясували, що причиною ураження 10-20% легень у пацієнтів при зараженні SARS-CoV-2 є надмірна запальна реакція імунітету.

Про це йдеться у статті, опублікованій у науковому журналі Nature Biotechnology, пише Главком.

Завдяки цьому відкриттю фахівці визначили препарат для ефективного лікування захворювання, а саме використання моноклональних антитіл та стероїд дексаметазон. Однак антитіла ефективні лише на ранніх стадіях коронавірусної інфекції.

Вчені ввели коронавірус у носову порожнину мишей, у яких згодом з'явилися класичні симптоми важкого Covid-19: пошкодження легень, втрата ваги та посилена стійка запальна імунна відповідь.

На ранніх стадіях інфекції імунодепресант дексаметазон приводив до смерті мишей, коли пригнічував початкову імунну відповідь, яка мала вирішальне значення для боротьби з вірусом.

При цьому на пізніх стадіях захворювання препарат допоміг гризунам, придушивши запальну реакцію, що спричинила пошкодження органів. Це відкриття допоможе розробити нові методи лікування важкого перебігу коронавірусної інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
На жаль Показати IP 21 Грудня 2021 17:50
Цей препарат входить в протокол лікування в наших лікарнях. Протипокази дексаметазону Серцево-судинна система: множинна шлуночкова екстрасистолія, брадикардія, гіпертензія, гіпертонічна енцефалопатія, у пацієнтів, що перенесли інфаркт міокарда, можливий розрив серця. Нервова система та психічний статус: зміни особистості та поведінки, що проявляються у вигляді ейфорії, порушення сну, підвищена дратівливість, гіперкінезія, підвищений апетит, у тяжких випадках -психози. Ендокринна система та обмін речовин: пригнічення функції та атрофія надниркових залоз, синдром Кушинга, гірсутизм, порушення менструального циклу, зниження толерантності до вуглеводів, підвищена потреба в інсуліні або пероральнихантидіабетичних засобах у хворих на цукровий діабет, перехід латентної форми діабету в клінічно активну форму. Органи шлунково-кишкового тракту і печінка: гикавка, нудота, виразковий езофагіт, пептична виразка шлунка або дванадцяти палої кишки, перфорація виразки та шлунково-кишкова кровотеча (блювання кров'ю, дьогтеподібні випорожнення кишечнику), панкреатит та перфорація жовчного міхура.
Р. С. Показати IP 21 Грудня 2021 18:01
Наша бабуся, поступила в лікарню з цукром 9 одиниць і з сатурацією 86 і украженням легень30відсотків. Змушені були госпіталізувати через кисневу недостатність, після примінення цього препарату, в неї стався карколомний стрибок цукру 30 одиниць, через кілька днів вона померла.... Можливо ще в когось є якийсь досвід. Поділіться, не мовчіть... Тільки так ми можемо захищатись, попереджаючи один одного!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus