USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Вчені знайшли докази існування біблійної Вавилонської вежі

10 Липня 2024 00:34
Стародавнє місто Вавилон, згадуване в Біблії 280 разів, завжди було оповите таємницями та легендами. Одна з найвідоміших історій, пов’язаних з Вавилоном, – це розповідь про Вавилонську вежу, символ людської гордині та божественного покарання.

Про це пише Т4.

Археологічні знахідки та біблійні тексти

Нещодавні розкопки в Іраку, на місці стародавнього Вавилона, виявили артефакти, що датуються часом правління Навуходоносора II, могутнього вавилонського царя, пов’язаного з легендою про вежу. Серед знахідок – цегла з печаткою Навуходоносора, що свідчить про його участь у будівництві грандіозних споруд.

Читати ще: На аукціоні в Нью-Йорку продали найстарішу єврейську Біблію

Доктор Ірвінг Фінкель з Британського музею, порівнюючи біблійні тексти та вавилонські історії, висунув гіпотезу, що єврейські бранці, захоплені Навуходоносором у 586 році до н.е., могли бути свідками зведення вежі під час свого полону. Ця гіпотеза підтверджується знайденою цеглою, яка є матеріальним доказом існування вежі.

Історія, написана «доведеним до відчаю населенням»

За словами Фінкеля, історія про Вавилонську вежу могла бути створена бранцями як спосіб переосмислити свою історію та висловити протест проти гніту вавилонського царя. Руйнування вежі в біблійній розповіді може символізувати крах імперії та звільнення народу від рабства.

Вавилонська вежа: вигадка, заснована на правді

Хоча історія про Вавилонську вежу може містити елементи міфології та символізму, археологічні знахідки свідчать про те, що вона має реальну основу. Вежа, ймовірно, була грандіозною спорудою, що відображала могутність та амбіції вавилонського царя. Її руйнування, описане в Біблії, могло бути метафорою падіння імперії та звільнення поневоленого народу.

Читати ще: В Ізраїлі знайшли місце, де відбувся біблійний Армагеддон

Відкриття в Іраку проливають нове світло на історію Вавилонської вежі та її значення для біблійного наративу. Вони підтверджують, що ця легендарна споруда, ймовірно, існувала насправді, і її історія була написана людьми, які пережили важкі часи та прагнули звільнення від гніту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus