USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Вчені з'ясували, що дозволяє COVID-19 зламувати клітини і проникати в організм

21 Серпня 2021 23:29
Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США) з’ясували новий механізм, який сприяє зараженню клітин людини коронавірусом. Виявляється, вірус вміє «відмикати» клітини.

Як пише Обозреватель з посиланням на EurekAlert, у S-білка коронавірусу по краях знаходяться глікани – молекули, які функціонують як «ключі, що підбирають потрібну комбінацію для злому клітини». Вчені вважають, що саме ця особливість сприяє проникненню інфекції в організм.

«Ми розібралися, як S-білок вражає клітини. Без таких «ключів» вірус стає нездатним до зараження», – заявив один із дослідників, біофізик Роммі Амаро.

Він вважає, що це розуміння допоможе медикам почати пошук нових терапевтичних методів для боротьби з коронавірусом.

Для цього, на думку біофізика, слід лише зрозуміти, як «заблокувати ворота в закритому положенні, щоб вірус не зміг підібрати до них ключі».

Роммі Амаро впевнений, що ця інформація буде корисна і виробникам вакцин, і фармкомпаніям, які працюють над випуском препаратів від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Серпня 2021 00:12
Пі..ц як цікаво.
Ігор Показати IP 22 Серпня 2021 11:17
то це так кожний вірус проникає.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus