USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Вчені з’ясували, які спогади люди втрачають під час сну

18 Лютого 2023 00:51
Дослідники провели експеримент, щоб з’ясувати, які процеси відбуваються у мозку під час сну. Експерти ввели гризунів у стан, подібний до повільного сну, після чого стимулювали їх нейронні зв’язки.

Про це інформує Medical Answers.

Спостерігаючи тварин, було помітно, що малозначні факти забуваються під час відпочинку, натомість найважливіші події, навпаки, зміцнюються у пам’яті.

Незважаючи на той факт, що людина має великі обсяги пам’яті, на підтримку довгострокових ресурсів йде багато енергії. Тож вчені вважають, що набагато простіше виділяти найнеобхідніші факти, які варто зберігати в голові. Навіть помічаючи важливу інформацію, людина втрачає 20% споживаних калорій, за словами Анни Гонсалес Руеди, керівника проекту.

Експерт заявляє про те, що такий механізм допоможе запобігти передчасному перезбудженню нервової системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus