USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.53

Вчені з точністю до хвилини вирахували найнапруженіший час дня

14 Лютого 2023 06:18
Згідно з опитуванням англійських фахівців, найстресовішим часом доби для багатьох є ранок, коли треба відвезти дітей до школи та зібратися на роботу. Пік напруги досягає своєї межі о 7:23

Про це інформує Medpravda.ua.

Соціологи опитали 200 жителів Великобританії та попросили їх оцінити 50 найстресовіших подій протягом дня. Серед основних подій респонденти відзначили стояння в автомобільній пробці та запізнення на роботу. Аналіз відповідей показав, що жінки мають підвищену емоційну напругу на годину раніше, ніж чоловіки.

Опитування показало, що основними причинами щоденного стресу є втома (46%), уривчастий нічний сон (36%) та напружений робочий день (33%). Стресові події, з якими стикалися люди, найчастіше викликали розчарування (32%), тривогу (23%) або втому (21%).

Респонденти також зазначили, що одночасно мають пам'ятати про п'ять завдань. А 16% опитаних вважають, що протягом дня частіше стикаються зі стресовими ситуаціями, ніж інші.

Експерти вважають, що хронічний стрес активує реакцію організму «бий чи біжи». Це спричиняє підвищення рівня адреналіну, що підвищує частоту серцевих скорочень та кров'яний тиск. Також може вивільнятися більше «гормону стресу», кортизолу, що підвищує рівень цукру на крові.

Попередні дослідження показали, що хронічний стрес може призвести до високого кров'яного тиску, серцевих захворювань та ослаблення імунної системи. Зараз лікарі додають, що постійна емоційна напруга, нервозність або виснаження в літньому віці збільшують ризик розвитку недоумства. І радять уважно стежити за своїм психологічним станом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus