USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Вчені виявили недалеко від Землі потенційно заселені світи

14 Березня 2023 00:18
Вчені змогли виявити одразу три невеликі кам’янисті планети на відстані в 100 світлових років від нас. Дві з них дуже схожі на Землю і можуть бути потенційно населеними світами. Третя планета також можливо має на поверхні рідку воду.

Про це пише ТСН з посиланням на The Conversation.

Двоє американських астрономів змогли виявити одразу три невеликі кам’янисті планети, які обертаються навколо зірки TOI-700 на відстані 100 світлових років від нас. За космічними мірками – це невелика відстань. Ці планети отримали назву TOI-700 e, TOI-700 с та TOI-700 d. Водночас вчені вважають, що, можливо, їм вдасться виявити ще й четверту планету в цій системі.

TOI-700 e і TOI-700 є планетами, які перебувають в населеній зоні зірки і дуже схожі на Землю. Вчені вважають, що тут може бути рідка вода та потенційно може існувати життя. Що стосується третьої планети, то теоретичні вона також може бути такою самою, як і Земля, але про неї вчені знають набагато менше.

Однак особливу увагу вчених привернула кам’яниста планета TOI-700 e, розмір якої становить 95% розміру Землі, і вона обертається між TOI-700 і TOI-700 d. Тобто ця екзопланета максимально підходить до визначення її як «друга Земля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus