USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Вчені створили біодизель із залишків кави

8 Листопада 2022 00:53
Дослідники з Астонського університету створили біодизель із низьким рівнем викидів із залишків кавової гущі.

Про це пише The Fish Site.

На кавовій гущі вчені вирощували водорості, які потім перероблялися на пальне. В результаті вони змогли отримати вдосконалене біодизельне паливо, що забезпечує мінімальні викиди та хорошу продуктивність двигуна, а також відповідає вимогам США та Європи.

Досі водорості вирощували на таких матеріалах, як-от пінополіуретан та нейлон, які не містять жодних поживних речовин. Однак дослідники виявили, що клітини мікроводоростей можуть рости на залишках кави, не потребуючи інших зовнішніх поживних речовин.

Крім того, витримуючи водорості на світлі протягом 20 годин на день і в темряві всього чотири години на день, можна отримати біодизель найвищої якості.

«Це прорив у системі культивування мікроводоростей. Біодизель із мікроводоростей, прикріплених до відпрацьованої кавової гущі, може стати ідеальним вибором для комерціалізації нової сировини, уникаючи конкуренції з продовольчими культурами. Використання кави як нової сировини може скоротити вирубування пальм для видобутку олії для виробництва. Крім того, використання цієї нової сировини може скоротити вирубування пальм для видобутку олії для виробництва біопалива», – зазначили дослідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus