USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.55 10.66

Вчені розробили давач, який виявляє COVID-19 за п’ять хвилин

10 Грудня 2020 13:51
Випускники факультету біоінженерії університету Іллінойсу в США розробили швидкий ультрачутливий тест з використанням електрохімічного давача, який може виявляти наявність коронавірусу в організмі людини менше ніж за п’ять хвилин.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт університету.

Команда під керівництвом професора Діпаняна Пана опублікувала результати дослідження в ACS Nano. Група вчених створила електрохімічний біосенсор на основі графену з пристроєм електричного зчитування для виявлення генетичного матеріалу SARS-CoV-2.

Дослідники перевірили ефективність давача з використанням позитивних та негативних зразків COVID-19. Сенсор продемонстрував значне збільшення напруги у позитивних зразків порівняно з негативними та підтвердив наявність вірусного генетичного матеріалу менш ніж за п’ять хвилин.
На сайті зазначається, що винахід має широкий спектр застосування. Давач, інтегрований з мікроконтролерами та світлодіодними екранами або зі смартфоном через Bluetooth або Wi-Fi, можна використовувати в пункті надання допомоги в кабінеті лікаря або навіть вдома. Дослідницька група також передбачає, що систему сенсора можна пристосувати для виявлення багатьох захворювань, а не лише коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus