USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Вчені назвали країни, які першими подолають пандемію COVID

5 Листопада 2021 20:42
США, Великобританія, Португалія та Індія можуть вийти з пандемії коронавірусу вже наступного року.

Такі прогнози 3 листопада опублікувало агентство Reuters із посиланням на опитування низки відомих епідеміологів, передає Кореспондент.

За словами вчених, згадані країни матимуть певне поєднання високого рівня вакцинації та природного імунітету серед людей, які заразилися коронавірусом. У цих країнах COVID, ймовірно, стане ще однією сезонною хворобою.

«Ми вважаємо, що в період від сьогодні до кінця 2022 року настане момент, коли ми отримаємо контроль над цим вірусом, коли ми зможемо значно знизити тяжкі захворювання та смертність», – цитує видання головного епідеміолога Всесвітньої організації охорони здоров’я Марію Ван Керкхове.

При цьому фахівці попереджають, що коронавірус COVID-19 ще багато років стане однією з головних причин смертності населення планети. На думку частини вчених, він поводитиметься як кір: викликатиме спалахи в групах населення з низьким рівнем вакцинації. На думку іншої, COVID-19 стане більш схожим на грип.

«Ніхто не відкидає повністю того, що деякі називають «сценарієм судного дня», при якому вірус мутує до такого ступеня, що вислизатиме від труднощів завойованого імунітету», – озвучили експерти найгірший зі сценаріїв.

Раніше в США дослідники Університету Дьюка та Університету Північної Кароліни в Чапел-Хіллі виявили та проаналізували антитіло, що обмежує тяжкий перебіг інфекцій різних коронавірусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор Показати IP 5 Листопада 2021 21:04
Це як пландемія така? прогнозисти недороблені....
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2021 07:10
Вчені,Боги-все знають наперед.Спланували цю пандемію на 2 роки.Головне вколоти,а тоді дохніть.Але Біл Гейс вжепридумує іншу пвндемію-біологічне.Це вже точно знищить світ.Сатана гуляє.Господи,зупини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus