USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Вчені довели зв’язок між птахами і кількістю божевільних людей

12 Серпня 2023 00:43
Вчені виявили безпосередню закономірність між кількістю психічних розладів у людей та різноманіттям птахів у цій місцевості.

Як пише Independent, проведене дослідження довело складний зв’язок між кризою біорізноманіття і психічним станом людей.

Група дослідників проаналізувала дані з онлайн-бази спостережень за птахами в американському штаті Мічиган та порівняла їх зі статистикою госпіталізацій з приводу тривожності та психічних розладів в штаті.

Висновки, опубліковані в журналі Geo: Geography And Environment, показали, що низька різноманітність видів птахів є важливим провісником зростання кількості госпіталізацій через психічні захворювання.

Дослідники наголосили, що наявність зелених насаджень є вкрай важливою запорукою стабільності людської психіки, але тепер стає зрозуміло, що також існують незалежні «значні зв’язки» між психічним здоров’ям і різноманітністю птахів.

«Часто ми розглядаємо природу як кількість зелених насаджень біля будинків або відстань до найближчого парку, але зв’язок між видовим різноманіттям (тваринного світу) та здоров’ям людей недостатньо вивчений. Дуже важливо, щоб ми застосували цілісний підхід до нашого психічного здоров’я та природи», – заявила головна авторка дослідження, доцентка Інституту навколишнього середовища та міждисциплінарних наук Карлтонського університету в Канаді Рейчел Бакстон.

Вона підкреслила, що захист природи слід розглядати «не як розкіш, а як необхідність», як частину добробуту.

«Відновлення та збереження різноманітних пташиних спільнот може стати одним зі шляхів покращення психічного здоров’я в містах і враховуватись у проектах відновлення міст і політиці охорони здоров’я», – зазначила дослідниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правдоруб Показати IP 12 Серпня 2023 06:51
Більш правильним було б провести дослідження залежності психічних захворювань від якості води, повітря, наявність пестицидів в продуктах та інших чинників а то це дослідження схоже на таке що вітер існує тому що дерева гойдаються.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2023 09:29
прийшов час розширити межі центрального парку, бо зростання населення міста вимагає збільшення парку. Крім того, не можна зменшувати сквери, які є у Луцьку, не забудовувати їх усяких лахміттям для швидкої наживи окремих хитрожопих. У місцях нових забудов слід виділяти територію для скверів і парків. Це треба робити не тільки для психічного здоров'я, але й тому, що з гарного і затишного міста не тікатиме молодь.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2023 10:49
Біля дідо тільки ворони літають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus