USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

Вчені довели, що сонячне світло швидко знищує коронавірус

4 Квітня 2021 22:54
Науковці з Каліфорнійського університету підтвердили, що сонячне світло вбиває коронавірус SARS-CoV-2 у людській слині, а також заявляють, що воно робить це увосьмеро швидше, ніж вважалося раніше.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Science Alert.

Однак не все ультрафіолетове випромінювання знищує коронавірус. Промені UV довгої хвилі (UVA) занадто слабкі, щоб вплинути на вірус, а от промені UV середньої хвилі (UVB) вбивають коронавірус у людській слині упродовж 10-20 хвилин.

Читати ще: «Років п’ять нам доведеться з ковідом пожити», – інфекціоністка Ольга Голубовська

Що стосується променів короткої хвилі UVC, то вони також гарно справляються з коронавірусом, однак цей тип ультрафіолету зазвичай не контактує з поверхнею Землі, не проходячи через озоновий шар.

«UVC відмінно підходить для лікарень. Але в інших середовищах – наприклад, на кухнях або в метро – UVC буде взаємодіяти з твердими частинками й виробляти шкідливі речовини», – сказала токсиколог з Університету штату Орегон Джулі Макмеррі.

Читати ще: Імунітет і коронавірус: як реагує організм, як впливає на імунітет хвороба, а як – вакцина

Вчені з’ясували, що коронавірус також більше зазнає впливу сонячних променів, ніж вірус звичайного грипу. У сонячний день на повітрі 90% частинок COVID-19 руйнуються протягом пів години, натомість взимку коронавірус може жити у таких умовах впродовж кількох днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Квітня 2021 23:45
Скоро хвиля закінчиться, хай дадуть людям спокій влітку
скептик Показати IP 5 Квітня 2021 09:31
"У сонячний день на повітрі 90% частинок COVID-19 руйнуються протягом пів години, натомість взимку коронавірус може жити у таких умовах впродовж кількох днів." Летіли два крокодили: один зелений, другий - на північ. Якби вірус так швидко гинув, то його давно вже не було б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus