USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Вбивство Фаріон: затриманому оголосили підозру, прокуратура проситиме про арешт без застави

Сьогодні 12:16
Затриманому у справі про вбивство колишньої нардепки та мовознавиці Ірини Фаріон погодили та оголосили підозру підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Про це повідомили представники МВС та прокуратури на брифінгу, пише Бабель.

Також прокуратура проситиме суд відправити підозрюваного під варту без права застави.

На місці злочину знайшли гільзу від спортивної кулі 9x18 мм, вона на експертизі. У МВС наголосили, що у 2017-18 роках таких куль випустили мільйона штук. Зараз встановлюють, де її могли придбати.

Правоохоронці допитали 900 свідків, зібрали 9 тисяч фото з камер спостереження, призначили 22 судові експертизи.
Слідство встановило, що підозрюваний прибув до Львова 9 липня та заїхав в орендоване через Booking житло. 14 липня він заїхав у друге житло, а напередодні вбивства – 19 липня – у третє.

З Дніпра у Львів йому надходила посилка «Новою Поштою», в якій він отримав речі, які потім використовував для конспірації, – панаму, окуляри, сумку через плече.

У телефоні підозрюваного виявили книгу «Секретні інструкції КДБ та ЦРУ». Поліція перевіряє інформацію про приналежність хлопця до неонацистського руху, центр якого зосереджений у РФ.

Зі слів очільника МВС, наступною жертвою після Фаріон мав стати нардеп Максим Бужанський. У підозрюваного, зазначив Клименко, були й інші «цілі», однак прізвища міністр називати відмовився.

Нагадаємо, 19 липня 2024 року у Львові розстріляли колишню народну депутатку Верховної Ради, мовознавицю Ірину Фаріон. Того ж дня вона померла в лікарні.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Фаріон як замах на умисне вбивство, але після її смерті перекваліфікували на умисне вбивство. Президент Володимир Зеленський взяв пошуки вбивці під свій контроль – до цього залучили й СБУ.

25 липня підозрюваного затримали у Дніпрі. Голова МВС повідомив, що це 18-річний хлопець. Він готувався до вбивства, стежив за Фаріон і орендував щонайменше три квартири у Львові. Слідство схиляється до того, що стрілець був лише виконавцем, а саме вбивство – замовне.

Низка медіа встановили особу стрільця – це 18-річний житель Дніпра В’ячеслав Зінченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СБУ Показати IP Сьогодні 13:28
Ми знайшли козла вiдбувайла....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus