USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

Вбили підприємця під час пограбування: одного з учасників банди посадили на 15 років

Сьогодні 20:36
На Волині на 15 років посадили одного з учасників злочинної групи, яка вбила чоловіка під час пограбування.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Інцидент стався близько другої ночі 12 квітня 2019 року у селі Велицьк. Банда із чотирьох озброєних чоловіків, у складі якої був 61-річний Володимир М., вдерлася до будинку місцевого підприємця. У той час він з дружиною та сином був удома.

Чоловіки в масках вимагали гроші і цінності, погрожуючи мешканцям вогнепальною зброєю. Господар намагався чинити опір, тому отримав не менше восьми пострілів у тіло. Від травм власник будинку помер на місці події. Нападники згодом утекли.

Читати ще: Через вікно проникли люди в масках: деталі розбійного нападу на Волині

Обвинувачений свою вину не визнав та повністю заперечив свою причетність. Мовляв, у ніч на 12 квітня 2024 року він із дружиною перетинав державний кордон у пункті пропуску «Доманове» і того ж дня повернувся назад.

Син загиблого пояснив, що з батьком провадив підприємницьку діяльність. Напередодні події вони зібрали виручку із магазинів. З його слів, під час сутички з грабіжниками батько зірвав з одного головний убір.

Читати ще: Батька вбили, а сина поранили: як розслідують розбійний напад на Волині

Саме на шапці згодом знайшли ДНК обвинуваченого Володимира М. Відомо, що чоловік мав непогашену судимість. Його дій кваліфікували за двома статтями – розбій та умисне вбивство.

За сукупністю Володимир М. отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також обвинувачений заплатить 101 тисячу гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus