USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Важливо усвідомлювати ступінь небезпеки»: РФ тримає у Чорному морі 5 ракетоносіїв з понад 30 «Калібрами»

22 Серпня 2022 13:45
РФ тримає у Чорному морі 5 ракетоносіїв з понад 30 високоточними ракетами, які здатні уражати не лише південні регіони України, а й всю її територію.

Як пише ТСН, російські кораблі не наближаються до берегів України, бо носії ракет «Калібр» побоюються тієї зброї, яку має Україна, і що ЗСУ можуть завдати удару. Тому ракетоносії тримаються досить віддалено в так званих ракетнобезпечних для себе районах, оскільки усвідомлюють ступінь поразки.

«Москва (знищений крейсер – Ред.) не дає їм спокою навіть з дна Чорного моря», – сказала керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу «FreeDom».

Однак, як зазначила Гуменюк, технічні характеристики «Калібрів» дозволяють застосовувати їх із бухти Севастополя, тому потрібно усвідомлювати, що зброя такої високої точності і дальнього ураження достатньо небезпечна.

«Те, що Росія любить побрязкати залізом, всім відомо», – сказала вона.

За її словами, зараз Росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні 5 ракетоносіїв з понад 30 високоточними ракетами, які здатні уражати не лише південні регіони України, а й всю її територію.

«Тому усвідомлювати ось цю ступінь небезпеки важливо, але піддаватися паніці не потрібно. Потрібно розуміти, що у країні іде війна, ворог продовжує атакувати, і його тактика впливу на тилові регіони, на мирне населення, яке достатньо віддалене від лінії зіткнення, але часом ракетні удари залучаються в цю м’ясорубку, криваве місиво, яке може створити така страшна зброя. Тобто ми усвідомлюємо загрозу, але не піддаємося паніці, чітко і злагоджено діємо по сигналу тривоги», – сказала Гуменюк.

Як ми писали, завдяки постачанню протикорабельного озброєння українській армії вдалося відтіснити росіян до Криму, проте вони досі можуть завдавати ударів крилатими ракетами по Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манергейм Показати IP 22 Серпня 2022 14:39
Пропоную выдправити ъх на дно разом з *калыбрами* та *ескандерами*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus