USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Вакцинація в Ізраїлі зменшила кількість нових заражень. Дослідження

6 Лютого 2021 15:59
В Ізраїлі через три тижні після початку вакцинації проти коронавірусу (COVID-19) зменшилася кількість нових заражених і госпіталізацій.

Як повідомляє Bloomberg, робити щеплення препаратом Pfizer/BioNTech у країні почали 20 грудня. І зараз Ізраїль став країною, де найбільший відсоток вакцинованого населення, пише Обозреватель.

«Наскільки нам відомо, дотепер жодне дослідження не вивчало вплив кампанії вакцинації на популяційний рівень і її вплив на характер динаміки пандемії. Оскільки Ізраїль є однією з перших країн, які проводять кампанію вакцинації такого масштабу, ми вважаємо, що ця кількісна оцінка може становити великий інтерес для багатьох країн світу», – повідомили вчені з Інституту науки Вейцмана в Реховоті.

Відзначається, що в країні вакцинували майже третину громадян, включно з трьома чвертями з тих, хто у віці 60 років і старше.

Доцент кафедри біології Ізраїльського технологічного інституту Двір Аран сказав, що вакцина має високу ефективність у зменшенні кількості випадків COVID-19, госпіталізацій і смертності. Він зазначив, що після щеплень рівень госпіталізацій пацієнтів з важкими проявами хвороби зменшився на 90%.

Водночас наголошується, що ефективність вакцин залежить від правильності транспортування і зберігання препарату. До того ж люди похилого віку потенційно мають знижену або відстрочену реакцію на вакцинацію в силу вікових особливостей їх імунної системи.

Крім того, ефективність вакцини знижується через появу нових штамів, таких як британський або південноафриканський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пенсіонер Прокопчук Показати IP 6 Лютого 2021 18:26
Та уй тому правда. Коронавірус просто пішов на спад.
Мойша до пенсіонер Прокопчук Показати IP 7 Лютого 2021 00:14
Діду в нас свиней не їдять, тому й вакцина діє
Лучанин до пенсіонер Прокопчук Показати IP 7 Лютого 2021 03:33
В нас ще вакцинації не було, а вже пішов на спад. В нас трішки спізнились, а то також можна було б казати, що після вакцинації пішло на спад...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus