USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Вакцина CoronaVac: як діє, побічні ефекти та що про неї думають в Європі

25 Липня 2021 07:00
В Україні для боротьби з коронавірусною інфекцією серед інших використовують китайський препарат CoronaVac.

На думку медиків, він запобігає важкому перебігу COVID-19 та ефективний в боротьбі з новим штамом вірусу «Дельта», пише ТСН.

Як працює CoronaVac

Вакцина, яку створила компанія Sinovac Biotech, виготовлена за перевіреною технологією – містить інактивовані, тобто неактивні, цільні вірусні частинки коронавірусу. Потрапляючи в кров людини, препарат дає можливість імунітету ознайомитися з антигенами, а не тільки з S-білком.

Зберігають CoronaVac при температурі від двох до восьми градусів тепла. А постачають в однодозних флаконах.

Ефективність вакцини CoronaVac

За даними медиків, CoronaVac у 51% вакцинованих людей запобігла симптоматичному перебігу хвороби.

«Результати тестування ефективності вакцини показали, що вона запобігла симптоматичному захворюванню у 51% вакцинованих та запобігла тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації у 100% досліджуваних», – відзначили в пресслужбі МОЗ.

Своєю чергою китайські епідеміологи заявляють, що CoronaVac ефективна при зниженні ризику зараження «індійським» штамом коронавірусу.

«Попередні результати, засновані на зразках крові тих, хто був вакцинований цією вакциною, показали триразове зниження нейтралізуючого ефекту проти «Дельти», – підкреслив представник компанії Sinovac Biotech Лю Пейчен.

В яких країнах використовують

Крім нашої країни, вакцину застосовують в Болівії, Бразилії, Індонезії, Туреччини, Мексиці, КНР і Чилі.

Читати ще: Низка країн відкрили свої кордони для вакцинованих CoronaVac українців. Куди можна полетіти

«В Україні щеплення вакциною CoronaVac розпочалися 14 квітня 2021 року. Країна уклала контракти на поставку 1,9 млн доз цієї вакцини, з яких 1,7 млн вже отримала», – відзначили в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Водночас про CoronaVac в Євросоюзі думка неоднозначна. Зараз препарат проходить перевірку, яка покаже, чи можуть щеплені цією вакциною туристи відвідувати ЄС.

Побічні ефекти CoronaVac

Найпоширенішими побічними ефектами після вакцинації стали головний біль, біль у місці ін’єкції, а також втома. Крім того, не виключені і інші явища:

– лихоманка або мороз;

– біль в горлі, м’язах, суглобах, животі;

– кашель, нежить;

– діарея, нудота або блювота;

– набряк або почервоніння очей;

– алергічна реакція на шкірі або слизовій;

– почервоніння в місці ін’єкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Липня 2021 11:36
Від цієї вакцини нема ніяких побічних неприємних болючих реакцій, на відміну від інших модних вакцин, вона ще ні кого не вбила на відміну від астразенека. Зроблена за класичною технологією, як всі попередні вже відомі людству вакцини, перевірені роками, А цей вірус такий же як всі віруси, а не з рогами і копитами, тому й традиційна вакцина на нього діє як всі відомі традиційні вакцини на відомі хвороби. А оце «наші вакцини самі «лучченькі», а китайська погана» є нічим іншим, як комерційним інтересом інших виробників. Але люди готові по кілька днів лежати з температурою, ломкою, болем, навіть ризикнути життям, лише б кольнути американське чи европейське, експериментальне, якщо називати речі своїми іменами. Китай - давно не відстала бідна країна, До їх рівня науки і технологій всім скоро треба буде дотягуватись. Але ж ніхто цього визнавати не хоче.
Да уж до Анонім Показати IP 25 Липня 2021 14:11
Темнота ви темнота... Ефективність вакцини 51%, а побічних реакцій стільки ж як і в інших. Так що просто не прибріхуйте, ТАВАРІСЧ ЛЕЙТЕНАНТ.
Диванному експерту до Да уж Показати IP 25 Липня 2021 19:46
Ти саме темнота. Іди і коли собі що хочеш чи тебе хтось засталяє короноваком вакцинуватись? Але й інші мають право на свою думку і без твоїх ви..бувань і переходів на особистості. Експерт і світило тут обізвалось. Короновак єдина поки вакцина без єдиного смертельного випадку від самої вакцини і без побічних реакцій або зовсім, або якщо і є ,то мінімальні, не порівняти з тими що після інших вакцин. А ефективність її така ж ,як і всіх інактивованих вакцин, які до цього використовували не одне десятиліття і якось вижили.
Сергей до Да уж Показати IP 23 Серпня 2021 18:06
У короновака минимальное количество побочных эффектов , это широко известная информация . Его можно колоть детям от 3 лет - по утверждениям китайцев . Моей 70 летней маме , врач рекомендовал прививаться короноваком из за ее букета хронических болезней и легкой переносимости вакцины .
Іrina Показати IP 25 Липня 2021 21:42
Я вакцинувалися Коронаваком маючи антитіла після перенесеного коронавірусу, із групи ризику через хронічну хворобу. Після першої дози температура була в той день 38, до вечора вчпала до 36, потім боліла рука, а на третій день з'явився нюх (якого не було 7 місяців після корони), після другої - трохи боліла рука, от і всі наслідки. Вакцинувалися цим препаратом, бо не було доступу до іншого, тому не вихваляю, не нарікаю, а повідомляю як себе почувала. А вакцинуватися, чи ні - то справа кожного, держава вас не силує.
Ігор Показати IP 23 Листопада 2021 17:52
Вакцинувався "Короноваком" тому, що піндосам не вірю взагалі, а російської вакцини в нас на жаль немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus