USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

ВАКС зобов'язав депутата-хабарника з Рівненщини перерахувати два мільйони на дрони для ЗСУ

18 Серпня 2023 15:39
Вищий антикорупційний суд визнав винним депутата Рівненської облради, який одержав хабар за оформлення інвалідності постраждалій внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це пише УП з посиланням на ВАКС, САП та власні джерела.

17 серпня колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та депутатом Рівненської обласної ради, який також обіймає посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Суд визнав його винуватим в отриманні хабара.

За даними УП, йдеться про депутата Сергія Шевчука. Його звинувачено в тому, що просив та одержав від громадянки зі статусом особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка мала супутні захворювання, $1,2 тис. за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

Йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 68 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров’я, строком на один рік.

Окрім того, згідно з умовами угоди, Шевчук зобов’язується перерахувати два мільйони гривень на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт «Армія дронів» у Фонд United 24.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку впродовж 30 днів з дня його проголошення, зазначають у ВАКС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Греція Показати IP 18 Серпня 2023 17:27
За схожим принципом один з мерів купував антидронову рушницю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus