USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ВАКС заочно заарештував Гладковського-старшого

13 Травня 2024 19:07
Вищий аникорупційний суд (ВАКС) обрав колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони запобіжний захід – заочний арешт.

Про це 13 травня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Хоч ім’я підозрюваного й не називається, проте за описом стає зрозуміло, що йдеться про Олега Гладковського (до 2014 року мав прізвище Свинарчук), пише Кореспондент.

«Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому заступнику секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн», – ідеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме – ПАТ Автомобільна компанія Богдан Моторс.

У жовтні 2019 році колишньому першому заступнику секретаря РНБО повідомили про підозру, а в квітні 2020 року – ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони. 2 липня 2021 року обвинувальний акт у справі передали до ВАКС для розгляду по суті.

Як інформували, у грудні 2023 року суд дозволив НАБУ провести заочне розслідування стосовно сина Олега Гладковського Ігоря Гладковського.

У квітні 2024 року НАБУ оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, обвинуваченого у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Травня 2024 19:32
А чому журналісти не розкрутять тему зміни прізвища Свинарчук - Гладковський. Всі розуміють, що це не просто так, і всі мовчать... хм...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus